Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Ipak, centar Nagetsa nije ugrožen.

Ime Irvina Džonsona, širom košarkaškog sveta poznatog po nadimku Medžik, vezano je za Los Anđeles Lejkerse i NBA ligu, ali bi uskoro mogao da postaje jedan od najbitnijih ljudi u najpopularnijem sportu u Sjedinjenim Američkim Državama, fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ...

Džonson je, kako prenose mediji iz SAD, stao uz vlasnika Filadelfija Seventisiksersa Džoša Harisa, koji je najozbiljniji kandidat za kupovinu Denver Bronkosa, trostrukog osvajača Superboula.

Bronkosi su poslednju titulu osvojili 2016. godine, kada su u 50. izdanju najgledanije utakmice u SAD predvođeni Vonom Milerom i Pejtonom Meningom pregazili Karolina Panterse, ali su nakon odlaska legendarnog „šerifa“ usledili ne toliko uspešni dani za ovaj klub. Ipak, najteži udarac dogodio se 13. juna 2019, kada je Pet Boulen, vlasnik ovog kluba, preminuo.

Dve godine klubom je upravljao fond pod njegovim imenom, da bi u februaru 2022. godine doneta odluka o prodaji. Nema informacija pod kojim uslovima i kojim udelom je Džonson ušao u ovaj proces, a posebno iznenađuje to što, sem kupovine dve radio stanice u Denveru početkom devete decenije 20. veka, nema nikakve direktne veze sa ovim gradom.

Ipak, Džonson nikada nije bežao od mogućnosti da zaradi novac, dok sa druge strane postoji i mogućnost da predstavlja puko protokolarno lice kako bi bila ispunjeno pravilo i zastupljenosti pripadnika različitih rasa u upravama klubova, čemu NFL iz godine u godinu sve više teži.

Ovo je ujedno i glavna vest u „majl haj sitiju“, pa je trka Nikole Jokića sa Džoelom Embidom i Janisom Adetokumbom za MVP nagradu, bar trenutno, pala na drugo mesto, kada je u pitanju interesovanje građana Kolorada.

Ovo inače nije prvi put da Bronkosi „kradu slavu“ Jokiću, pošto su u jednom od najvećih trejdova u novijoj istoriji NFL-a doveli gotovo izvesnog člana kuće slavnih, Rasela Vilsona, sa ciljem da u narednih godinu ili dve napadnu titulu šampiona.

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar