Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Brojne malverzacije u sportskom društvu Partizan.

Nakon što je posle mnogo bure novo rukovodstvo Sportskog društva Partizan ušlo u prostorije i preuzelo papirologiju naišlo je na brojne probleme.

PROČITAJTE JOŠ

Generalni sekretar Sportskog društva Željko Tanasković objasnio je da je nestao značajan deo dokumentacije kada su revizori krenuli sa češljanjem kakko bi utvrdili realno stanje rashoda i prihoda.

„Postoji papirologija, revizija će jasno utvrdi koje su to situacije, koja su to dugovanja. Postoje saznanja da dokumentacija od 2020. pa unazad uništena i da je bila u nekom prostoru koju su spalili navijači i da ona ne postoji. Ne bi ništa da prejudiciram, revizori će to da utvrde, verovatno postoje zapisnici ako je ta dokumentacija nestala i ovo je poslednji put da preko medija napadamo jedni druge. Sigurno da se postavlja ozbiljno pitanje iz kog razloga dokumentacija nedostaje“.

Pored nedostatka kompletne dokumentacije, novo rukovodstvo se supčilo i sa ogromnim dugovima koji su ostali iza prethodnog rukovodstva i koje je mahom napravio fudbalski klub.

„Nakon preuzimanja sportskog društva dali smo zadatak revizorskoj kući da obradi dokumenta i prva saznanja su da dugovanja za poreze i doprinose iznose preko 71 milion dinara uz kamate, porez na imovinu je preko 75 miliona plus kamate, struja je 19 miliona, voda 110 miliona dinara. Postoji vansudska hipoteka na stadion u iznosu preko 11 milijardi dinara pod koju je fudbalski klub stavio stadion koji je u vlasništvu Sportskog društva.

BONUS VIDEO Izjava prebijenog navijača Partizana – Medija centar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar