Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Evropsko prvenstvo u odbojci je u punom jeku, a najbolje igračice privlače mnogo pažnje na terenu, ali i van njega. Nimalo neočekivano njihova popularnost na društvenim mrežama prosto eksplodira u toku velikih takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Godinama unazad Srbija ima najlepše odbojkašice planete, a mlada Katarina Lazović privukla je ogromnu pažnju javnosti. Trenutno igra u Monci nakon odličnih partija u Lođu, a uspela je da zaseni i Stefanu Veljković Lisinac koja je godinama nosila titulu najlepše.

Sjajni srednji bloker je na prvenstvu Evrope ušla u tim umesto Brankice Mihajlović i to samo šest meseci nakon što se porodila. Mali Luka je došao na svet 1. februara, a Stefana uživa u ljubavi sa Srećkom Lisincem, takođe odbojkašem.

Propustila je Olimpijske igre, ali ne i takmičenje u Beogradu. Već protiv Bosne i Hercegovine u prvom kolu pokazala je da će uskoro uhvatiti pravu formu.

Osim naših devojaka će sve oči biti uprte i u ove lepotice.

Stefana Veljković Lisinac i Tijana Bošković; Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Zanosna Turkinja

Zehra Gunješ je jedna od najpopularnijih sportistkinja Turske. Važi za pravu lepoticu, a iako ima samo 21 godinu već neko vreme nastupa za reprezentaciju. Srednji bloker već ima nekoliko timskih i individualnih nagrada.

Osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu 2019, a ponela je i nagradu za najboljeg srednjeg blokera na Svetskom klupskom prvenstvu iste godine.

Lepotica iz Hrvatske

Klara Perić je 23-godišnja lepotice iz Hrvatske, a njene objave često privlače veliku pažnju javnosti. Na Instagramu je pravi više od 440.000 hiljada ljudi, a nakon epizoda u Sloveniji i Finskoj vratila se u Mladost iz Zagreba.

Sa sobom uvek nosi „Nintendo“ i često igra video igrice, jednom bi želela i da programira. Imala je dosta problema sa povredama, ali je i dalje jedna od igračica koje bi mogle da budu nosioci evropske odbojke u sledećoj deceniji.

Poljakinja predivnih očiju

Marša Stenzel je jedna od sportiskinja koje u Poljskoj pomno prate. Libero ove reprezentacija nastupa za Lođ. Osvojila je trofej u Superkupu Poljske 2018. godine i drugo mesto u poljskoj ligi 2019. godine.

Očekuje se da postane jedan od najboljih libera sveta, a na Instagramu je prati više od 60.000 ljudi. Tokom karijere je imala problem da je često nazivaju Marijom, a takve greške su se dešavale i u zvaničnim zapisnicima.

Mađarska heroina

Iako odbojka nije preterano popularan sport u Mađarskoj retko ko ne zna ime Ester Pekarik. Ova lepotica se često nalazila na naslovnim stranama mađarskih novina, a svaki njen potez se pomno prati.

Trenutno igra za mađarski BRSE, a sa reprezentacijom želi da izbori plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar