Katarina Lazović
Foto: Screenshot Instagram lazaaa7

Odbojkašice Srbije ovog četvrtka od 17.00 časova počinje Evropsko prvenstvu u Beogradu duelom protiv Bosne i Hercegovine, a naše devojke su još jednom u centru pažnje javnosti. Posebnu pažnju je ovog puta privukla jedna mlađa devojka.

Katarina Lazović ima 21 godinu i karijeru je počela u Vizuri, a zatim preko poljskog Lođa stigla i do Monce.

PROČITAJTE JOŠ

„Veoma sam srećna zbog nove avanture koja me čeka u dresu Monce, jedva čekam da stignem tamo. Svi znaju da je Monca jedan od najjačih klubova u italijanskoj ligi, tako da posle dve godine u Poljskoj, želim da budem deo novog izazova. Trenutno sam u Riminiju gde igram Ligu nacija i mogu da kažem da jedva čekam da dođem da živim u Italiju. Mnogo mi se sviđa zemlja i mislim da će biti savršeno. Šta mogu da donesem novom klubu? Pa rekla bih energiju, svi mladi igrači imaju mnogo energije. Čula sam da Monca ima mnogo navijača, jedva čekam da igram pred njima. Želim da se zahvalim klubu, ovo je za mene velika prilika da se testiram u jednoj od najjačih liga na svetu“, rekla je ona početkom juna ove godine.

Sa 19 godina postala je deo reprezentacije, pa već ima zlato sa prethodnog kontinentalnog takmičenja iz 2019. godine.

Saigračice je zovu Laza ili Nina, a ostaće upamćeno kada je jednom prilikom odgovorila na 1.100 poruka navijača za manje od dva sata. Bila je kapiten naše podmlađene selekcije u Ligi nacija u Riminiju i pokazala još jednom da je budućnost srpske odbojke sjajna.

Gotovo u svakom klubu i u reprezentaciji je po pravilu bila najmlađa, pa je čak morala da završava četvrtu godinu vanredno da profesionalna karijera ne bi trpela.

Na dresu gotovo uvek nosi broj 2, a iako igra na poziciji primača želela bi da se oproba kao tehničar.

Visoka je 182 centimetara, a tokom leta su dve njene objave u kupaćim kostimima izazvale oduševljenje pratilaca.

 

Bonus video: Doček srpskih olimpijaca na balkonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare