Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Zorana Arunović i Damir Mikec proglašeni su za najbolje strelce Srbije u 2023. godini, najbolji trener je Goran Mikec, a najbolji klub Čika Mata iz Kragujevca u čije ime je pehar primila Teodora Vukojević.

U prošloj godini su srpski strelci osvojili 54 medalja, a već na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem je osvojeno osam medalja (od čega tri zlata), a serija je nastavljena na Svetskom prvenstvu, Svetskim kupovima (seniora i juniora), te na Gran pri turnirija i finalu Svetskog kupa.

PROČITAJTE JOŠ

Mikec je završio godinu na prvom mestu svetske rang liste za vazdušni pištolj, pa nije bilo dileme da je evropski prvak i svetski vicešampion i najbolji u Srbiji.

„Minulu godinu ću pamtiti po tome što sam osvojio dva odličja koja su mi nedostajala. Prvi put sam postao evropski prvak vazdušnim pištoljem. Posle nekoliko srebrnih medalja, postao sam najbolji na Starom kontinentu, čemu sam dugo težio. To je medalja koju sam najviše želeo i veoma sam srećan zbog tog uspeha, a posebno zato što sam na Evropskom prvenstvu osvojio „duplu krunu“ i ponovo postao prvak Evrope u miksu sa Zoranom. Pred kraj sezone, sam stigao do prve pojedinačne medalje na Svetskim prvenstvima. Ispunjeni su svi planovi za sezonu, a to je ohrabrenje za olimpijsku godinu“, kazao je Mikec.

Arunović je osvojila srebro na Svetskom kupu, stigla do pet medalja sa Mikecom u miksu, te na Svetskom kupu u Dohi stala nadomak medalje – 4. mesto.

„Prošla godina rezultatski nije bila onakva kako sam planirala. Na tri ciljana takmičenja nisam ostvarila sve što sam želela. Ipak, ima i stvari kojima u 2023. godini mogu da budem ponosna. Prolazila sam kroz teške periode, imala problema, ali ponosna sam što sam sve uspela da prevaziđem. Bila je to prilika i da sebe dobro izanaliziram, da vidim šta treba da popravim u svom radu, da vidim gde mogu da napredujem. Nadam se da će ta analiza dati rezultate u ovoj godini“, rekla je Arunović.

BONUS VIDEO Triler u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar