Foto: AP Photo/Gustavo Garello

Španski teniser Karlos Alkaraz smatra da je Janik Siner u ovom trenutku najbolji igrač na svetu.

Siner je osvojio ovogodišnji Australijan open, a potom i turnir u Roterdamu i došao do trećeg mesta na svetu.

Pročitajte još

„Igrao sam protiv njega, sada već davne 2021. Izgubio sam, ali poznajem njegovu igru. Gledao sam ga mnogo puta. Znam da je vrhunski igrač i sigurno je da ima dodatnu motivaciju da igra ovde u Brazilu, Riju, pred svojom publikom. Biće to težak meč, izazovan, moram da budem spreman za borbu, da dam 100 odsto, pokažem najbolji tenis. Probaću da nametnem svoj stil i plasiram se dalje“, rekao je Alkaraz na konferenciji za medije.

Španac je imao problema sa umorom na kraju prošle sezone.

„Razgovarao sam sa Huan Karlosom. Moram da promenim neke stvari tokom 2024. da se sezona ne bi završila u septembru. Moramo da zadržimo nivo do novembra ili decembra. Znam šta treba da uradim. Naporno radim, biće ovo uzbudljiva godina sa Olimpijskim igrama pred nama. Kada budem bio na sredini ili kraju sezone, moram da ostanem fokusiran da zadržim isti intenzitet, isti nivo“.

Alkaraz prošle nedelje nije odbranio titulu na Buenos Ajresu.

„Dobro sam udarao lopticu. Mislim da sam u dobroj formi. Moram da naučim kako da igram u određenim situacijama, na brejk loptama, teškim trenucima. Moram bolje da se nosim s tim. Mislim da je to najvažnija stvar koju moram da popravim“.

Osvrnuo se i na Sinera, koji ima najbolji start 2024. godine.

„Mislim da je sjajno za tenis što ima dosta igrača koji mogu da osvoje grend slemove i velike turnire. Još bolje ako je to Janik. Zadovoljan sam kako igra, mislim da je zasluženo tu gde jeste. Vredan je radnik, ne čudi me što pobeđuje. Izbeći ću poređenja sa njim, ali ću pokušati da to vidim na pozitivan način da moram da radim 100 odsto svaki dan ako želim da dostignem njegov nivo, jer mislim da je trenutno najbolji“, kazao je Alkaraz.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar