Mercedesu su odbijene dve žalbe posle pobede Maksa Ferstapena u Abu Dabiju, ali se saga nastavlja.

PROČITAJTE JOŠ

Maks Ferstapen je pobedio Luisa Hamiltona uz kontroverze, osvojio je titulu Formule 1 i sprečio Britanca da postane rekorder po broju titula.

Po sedam imaju Mihael Šumaher i Luis Hamilton, sa time se ekipa Britanca ne miri, iako su dve žalbe odbijene.

Šampionski tim u konkurenciji konstruktora žalio se zbog navodnog kršenja pravilnika od strane Red Bula, te preticanja Holanđanina dok je na stazi bilo prisutno vozilo bezbednosti.

„Mercedes je tvrdio da je bolid 33 pretekao bolid 44 tokom perioda bezbednosnog vozila u 18:32 i da je time došlo do prekršaja člana 48.8. Red Bul je tvrdio da bolid 44 nije prestignut, da su oba vozača dodavala i puštala gas, kao i da postoji ‘milion’ presedana u vezi sa preticanjem tokom prisustva bezbednosnog vozila“, navodi se u saopštenju direkcije trke.

Dakle, protest je odbačen zato što Ferstapen nije krenuo u preticanje dok je na stazi bilo bezbednosno vozilo.

Ekipi Mercedesa je ostala još jedna opcija, a BBC navodi da će se ta opcija iskoristiti – Mercedes će se sada žaliti i Međunarodnom sudu za žalbe FIA, što je viša instanca od direkcije trke.

U naredna 72 sata bi trebalo da dobiju pisanu i dokumentovanu žalbu Mercedesa, onda sledi 96 sati za odluku o potencijalnom poništavanju poslednjeg kruga trke. Ipak, malo je verovatno da će do ovog scenarija doći.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare