Posle Pokreta za žensku košarku, selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković učestvovala je i u pokretanju Instituta za ženski sport.

Ona je gostovala u jutarnjem programu TV Nova S, „Probudi se“, gde je govorila o celoj ideji.

PROČITAJTE JOŠ

„Nadam se da ce sa nasim Institutom za ženski sport na površinu izaći svi naši kvaliteti. Najvažnije je da principe rada preslikamo iz Pokreta za žensku košarku, da to bude model za sve sportove i da motivišemo devojčice da se bave sportom“, rekla je Maljkovićeva.

Proteklo je pet godina od momenta kada je srpska reprezentacija osvojila Evropsko prvenstvo, što je Maljkovićevu navelo da razmisli o osnivanju Pokreta.

„Francuskinje, koje smo pobedile u finalu, imaju neuporedivo više košarkašica i tu se rodila ideja. Hoću da se nađemo opet za pet godina i da pričamo o uspehu celog projekta. Dosad je učestvovalo sigurno dve, tri hiljade devojčica u celoj Srbiji, a stotinu se aktivno takmiči“.

Ona je istakla da je država prepoznala da deci treba omogućiti bavljenje sportom.

„Na prvoj konferenciji tim povodom, na kojoj su govorile Zorana Arunović, Milica Mandić, Olga Danilović i Sonja Vasić, one su pokazale zašto sam ih izabrala i imaju neverovatnu želju da učestvuju u ovome“.

Ideja o svemu je potekla iz Kine, u kojoj Maljkovićeva radi.

„Tokom posete premijerke Ane Brnabić delegacija Srbije se oduševila akademijom koja tamo postoji, istog momenta sam dobila podršku i za akciju u Srbiji. Cilj je da se ne radi samo o košarci, imamo stručnjake za sve ženske sportove i želimo da napravimo nešto što bi donosilo medalje Srbiji. Najveći interes je da se što više devojčica bavi sportom i to je naša najveća medalja“, zaključila je Maljkovićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar