probudi se andrija prlainović
Andrija Prlainović Foto: Peđa Milosavljević

Jedan od najboljih mađarskih vaterpolo klubova OSC ostaje bez glavnog sponzora, a vaterpolisti, među kojima su srpski asovi Andrija Prlainović, Branislav Mitrović, Sava Ranđelović i Nemanja Ubović, moraće da potraže novu sredinu

Svi igrači nadaju se da će klub iz Budimpešte ispoštovati ugovorne obaveze. Mađarski mediji ističu da je neizvesna budućnost OSC.

“Nije ovo prvi put. Nije ništa strašno. Dešava se u sportu. Nemamo kud. Pozvali su nas i samo saopštili da su se razišli sa glavnim sponzorom. Samo to znamo”, rekao je Prlainović za ‘Novosti’.

Vaterpolisti su shvatili i da nema ništa od sledeće sezone.

„Pod upitnikom je i ova.  Do sada su nam isplatili polovinu ugovora. Videćemo kako će se završiti, jer je još sveže. Treba sačekati… Ipak, najvažnije da se ispune obaveze prema igračima i stručnom štabu. To je u ovom trenutku najbitnije.”

PROČITAJTE JOŠ

Prlainović ne krije da mu je žao što se jedna dobra priča završava na ovakav način:

„Šteta, OSC je bio na putu da postane jedan od najjačih u Evropi. Šteta što ga neće biti.”

Kako pišu “Novosti”, sjajnom “delfinu” se ovakav rasplet ne dešava prvi put. Pre osam godina, uoči OI 2012. u Londonu, Pro Reko je neočekivano raskinuo ugovore sa strancima. Prošle godine dogovorio je sve sa moskovskim Dinamom, ali je sve palo u vodu zbog smrti predsednika kluba.

“Nekako se čovek navikne na to. U ovom trenutku ne razmišljam o novom klubu… Prvo da se sve slegne, pa da vidim šta dalje”, Prlainović.

Ovakav rasplet u mađarskom klubu niko nije očekivao.

“Očekivali smo da će zbog ove situacije doći do smanjenja plata, ali da će se desiti totalni obrt nismo. Saopšteno nam je samo da je klub u velikom problemu, jer ostaje bez glavnog sponzora. U suštini rekli su nam da ćemo biti slobodni igrači”, kaže Mitrović za ‘Novosti’.

Mnogi vaterpolisti imali su ugovor i za sledeću sezonu.

“Očigledno je da to sada više ne važi. Još jednom se videlo da je vaterpolo mali sport. Nije prvi put da mi se ovo dešava u životu. To njih ne opravdava… Samo se nadam da niko neće da doživi našu sudbinu.”

OSC je bio prvi u prvenstvu, vodeći u grupi B Lige šampiona.

“Imali smo dobre rezultate, ali, eto, samo da smo mi živi i zdravi. Sada je najvažnije da za sledeću sezonu nađem klub, koji će igrati jaka takmičenja, kako bih što spremniji bio za Olimpijske igre iduće godine. Da Tokija nema, ne bih previše brinuo, jer sam ionako na zalasku karijere”, ističe Mitrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram