Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Vaterpolista Pro Reka Dušan Mandić kaže da je odluka MOK da se odlože Olimpijske igre u Tokiju za 2021. godinu bila jedino moguća i ispravna.

Raprezentativac Srbije je u razgovoru za „Sportklub“, rekao kao je je ipoak dobro što ćemo imati Igre, makar i godinu dana kasnije.

„Drago mi je da će se Olimpijske igre održati, pre svega. Za to se svi sportisti spremaju od kad su prvi put počeli da treniraju. Ispravna je odluka o pomeranju termina Igara za narednu godinu jer je bezbednost na prvom mestu. Ova situacija nas je mnogo poremetila i u zavisnosti od toga koliko još bude trajala, toliko će nam više vremena i trebati da se vratimo u formu i normalan trenažni program“, rekao je Mandić.

On je pesimista po pitanju nastavka prekinute sezone u Italiji.

„Mislim da nećemo nastavljati sezonu. Nadam se da će se popraviti situacija i da ćemo moći da nastavimo i da nadoknadimo sve utakmice koje smo preskočili. Nemamo nijedno takmičenje ovog leta sa reprezentacijom, ima vremena da se nadoknadi sve što je propušteno, ako se ova pandemija uskoro okonča“.

Dušan je uveren i da će Srbija u Tokiju 2021. nastupiti u najjačem sastavu.

„O tome se pita samo selektor Dejan Savić. Bićemo sigurno u najjačem sastavu i verujem da ćemo biti odlično pripremljeni da se ponovo borimo za najviša odličja“, zaključio je reprezentativac Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram