Foto: EPA-EFE/Bryn Lennon / Pool

Luis Hamilton, aktuelni šampion Formule 1, objasnio je da je u toku borbe sa koronavirusom izgubio četiri kilograma i da se oseća uništeno.

Britanski vozač je početkom decembra saopštio da je pozitivan na Covid-19 i zbog toga je morao da propusti trku u Bahreinu.

PROČITAJTE JOŠ

„Izgubio sam šest kilograma u poslednja dva meseca, od toga četiri nakon što sam dobio koronavirus. Izgubio sam puno mišića. Sad krećem ispočetka, nije mi drago i zabavno, ali odlučan sam da se vratim u staru formu“, rekao je sedmostruki šampion Formule 1.

Podsetimo, pre samo sedam dana Britanac se požalio da se osećao jako loše kada je bio zaražen.

„Uništen sam. Ne osećam se dobro, ali sam srećan i zahvalan jer sam živ. Kovid nije šala, nikad nisam ni mislio da jeste. Znao sam da će u jednom trenutku postati teško jer ima ljudi koji umiru. Znao sam da je ozbiljno. Mislim da je jako čudno što vidimo svetske vođe koje se smeju kao da to nije ništa.“

Hamilton je 2020. godine stigao dva velika rekorda Mihaela Šumahera. Sada obojica imaju po sedam titula šampiona, ali je i prestigao Nemca po broju pobeda u Formuli 1 (95 prema 91).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar