Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Sezona 2020. u Formuli 1 započeće i zvanično 5. jula, objavljeno je iz sedišta FIA. Planirano je da se u roku od deset nedelja održi ukupno osam trka bez prisustva publike.

Tako će sezona krenuti trkom za Veliku nagradu Austrije na stazi Špilberg, a čelnici takmičenja bili su prinuđeni da naprave novi kalendar takmičenja, jer su brojne trke u sezoni koja je trebalo da startuje još u martu, odložene.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako će prve dve trke biti održane u Austriji, 5. i 12. jula, dve trke biće održane i u Velikoj Britaniji na stazi Silverston, a u kalendaru su još i takmičenja na Hungaroringu u Budimpešti, zatim u Barseloni, Spa-Frankošanu i na kraju 6. septembra u Monci.

Smatra se da je osam trka minimum da bi se priznao svetski šampionat, mada u Formuli 1 ostavljaju prostor da dodatne trke ubace u kalendar narednih nedelja.

Odlučeno je da sve trke budu održane bez prisustva publike, a oko staza će biti stvorena zona „biosfere“, gde će svako ko bude ušao u padok biti testiran na koronavirus, a svi će morati da se pridržavaju pravila o držanju propisane distance.

SEZONA U FORMULI 1

05. juli Špilberg (Austrija)

12. juli Špilberg (Austrija)

19. juli Budimpešta (Mađarska)

02. avgust Silverston (V. Britanija)

09. avgust Silverston (V. Britanija)

16. avgust Barselona (Španija)

30. avgust Spa-Frankošan (Belgija)

06. septembar Monca (Italija)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare