Esteban Okon
Foto: EPA-EFE/Zoltan Balogh

Vozač ekipe Alpin Esteban Okon pobedio je u trci za Veliku nagradu Mađarske i ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 1.

PROČITAJTE JOŠ

Okon je iskoristio haos u prvom krugu na Hungaroringu, vozio je sigurno i ostvario najveći uspeh u karijeri.

Drugo mesto zauzeo je vozač Aston Martina Sebastijan Fetel, a treće mesto aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton, koji je u jednom trenutku bio poslednji, 14. iako je krenuo sa pol pozicije. On je sada preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu sa šest bodova više od Maksa Verstapena iz Red Bula.

Vozač Ferarija Karlos Sainc zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Fernando Alonso iz Alpina, a šesti Pjer Gasli iz Alfa Taurija, koji je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke.

Vozač Alfa Taurija Juki Cunoda zauzeo je sedmo mesto, osmo i deveto mesto zauzeli su vozači Vilijamsa Nikolas Latifi i Džordž Rasel, a na 10. mestu trku je završio Maks Verstapen iz Red Bula.

Trka je bila prekinuta posle incidenta u prvom krugu. Vozač Mercedesa Luis Hamilton krenuo je sa pol pozicije, odbranio je vodjstvo, a iza njega došlo je do incidenta. Njegov timski kolega Valteri Botas loše je startovao sa drugog mesta, zakačio je Landa Norisa iz Meklarena, koji je tada udario u bolid Maksa Verstapena i oštetio ga.

Botas je posle toga udario i u Serhija Peresa iz Red Bula.

U gužvi se našla nekolicina vozača, pa je izašlo vozilo bezbednosti na stazu i ubrzo je trka prekinuta. Odustali su Botas, Peres, Šarl Lekler iz Ferarija i Lens Strol iz Aston Martina.

U tim trenucima Hamilton je bio prvi, ispred Okona i Sebastijana Fetela.

Trka je posle manje od pola sata pauze nastavljena startom iz mesta, Hamilton je startovao sam pošto su ostali vozači otišli u boks na zamenu guma. Britanac je krug kasnije otišao u boks i na stazu se vratio kao poslednji, 14.

U šampionatu Formule 1 sledi pauza, a sezona se nastavlja 29. avgusta za Veliku nagradu Belgije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar