vaterpolo lopta u bazenu
Foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT

Grupa bivših vaterpolista Partizana, u kojoj su između ostalih Filip Filipović, Živko Gocić, Slobodan Nikić i Dušan Mandić, oglasila se novim pismom u kojem ponovo traži ostavke aktuelnog rukovodstva i vanrednu Skupštinu.

„Posle pisma koje smo poslali sadašnjoj Upravi i zatražili momentalne ostavke svih na rukovodećim funkcijama, na čelu sa Tatjanom Rakas i raspisivanje vanredne Skupštine VK Partizan, verovali smo da je napravljen prvi korak i da će Zoran Avramović, jedini validni predsednik Skupštine i Aleksandar Šoštar, postupiti u skladu sa dogovorom. Međutim, umesto da smo već održali Skupštinu, još smo u situaciji da čekamo i da iz dana u dan gledamo prolongiranje apsolutno svih strana koji su bez želje da se Skupština dogodi, da se smeni sadašnja Uprava i zaustavi propadanje najtrofejnijeg kluba u istoriji“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJ JOŠ

Kako se ističe, Skupština je bila zakazana, njeno organizovanje otežalo je uvođenje dodatnih mera protiv suzbijanja pandemije, ali ova situacija nije sprečila bolje organizovane saveze i organizacije da rade za dobrobit sporta – poput Olimpijskog komiteta Srbije, Fudbalskog saveza Beograda, određenih košarkaških klubova.

„Kako smo bili i ostali jednoglasni u želji da se Skupština održi da bismo počeli sa rešavanjem problema, odlučili smo da ne čekamo više. Apsolutna većina članova Skupštine poslala je zahtev za ponovno zakazivanje Skuštine, predaju dokumenata koja su za to potrebna, kao i pečat kluba kojim će se odluke većine članova kluba učiniti legitimnim“.

Legende crno-belih, ujedno i srpskog i svetskog vaterpola, napominju da je Partizan u alarmantnoj situaciji.

„Zato je važno da do promena dođe, da bismo pre svega zadržali i ovo malo dece koja su ostala u Partizanu. Umesto da se priprema za proslavu 75 godina postojanja sledeće godine, Partizan može, ukoliko se stvari ne promene, da se priprema za kupovinu lanca i katanca kako bi i definitivno zatvorio vrata. U takvoj situaciji postavlja se pitanje sa kojim sredstvima Tatjana Rakas, direktorka kluba misli da okupi igrače, dovede nove, nađe trenere, kad više niko ne veruje u Partizan.“

Napominju da Partizan nikada do sada nije imao upravu koja ne želi ništa da uradi.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne želi da zagreje bazen (Banjica nije radila od januara 2020.), ne želi da deca treniraju na Banjici, ne želi da pokuša da stvori uslove da seniorski tim postoji, a bez svega toga ne postoji mogućnost i da bude konkurentan u takmičenjima. Mi želimo da počnemo da se bavimo stvarima zbog kojih smo se okupili, a to je da uradimo sve da Partizan dignemo na noge, vratimo decu na Banjicu, počnemo sa popravljanjem ugleda kluba i da udruženim snagama radimo u interesu Partizana i kompletnog vaterpola u Srbiji. Sigurni smo da nema nikoga ko ne misli da je Partizan sinonim za vaterpolo u Srbiji. Osim, izgleda, ljudi koji ga trenutno vode.“

Trofejni asosvi su svesni da je saopštenje koje jedini način da obavesteo javnost šta se događa, da bi svi oni koji prate dešavanja u Partizanu, koji su bili njegov deo i koji žele da ponovo postanu redovni posetioci na Banjici imali što jasniju sliku, jer je na drugi način neće dobiti.

„Obavestićemo javnost o terminu Skupštine i svim detaljima, jer nam je podrška potrebna u teškim trenucima kroz koje Partizan prolazi. Nećemo da odustanemo od namere da napravimo promene, bez obzira na sve moguće scenarije koji nas očekuju. Stojimo iza našeg plana da vratimo klub tamo gde mu je i mesto“, jasne su legende Partizana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar