Foto: Tanjug/Dirk Shadd/Tampa Bay Times via AP/Phelan Ebenhack

Igrači se valjali i skakali od sreće.

Hokejaši Kolorado Avelanša postali su šampioni NHL lige nakon što su u šestom meču savladali Tampa Bej Lajtningse i sa 4:2 u seriji u velikom finalu doši do pehara.

PROČITAJTE JOŠ

Titula se tako posle 21 godinu vratila u Denver nakon što je Kolorado poslednji put bio šampion.

U vrlo uzbbudljivoj seriji Kolorado je potvrdio ono što je bilo jasno i tokom čitave sezone, da su najbolji tim u ligi.

Kada je istekla i poslednja sekunda nastala je potpuna ludnic a na ledu. Igrači su skakakli jedni drugima u naručje, valjali se i dizali tuke visoko u vis, a veliko slavlje bilo je i u loži vlasnika ekipe Stena Kroenkea koji je ove godine ostvario uspeh i postao i šampion sa Los Anđeles Remsima u NFL-u, a vlasnik je i ekipe Denver Nagets našeg Nikole Jokića.

Tampa Bej je tako posle dve uzastopne titule morala da preda tron novom šampionu.

Ponovo su Lajtninzi, domaćini u šestom meču, bolje otvorili utakmici. Branioci trona su poveli već posle tri minuta i 48 sekundi igre, a precizan je bio iskusni Stamkos na dodavanje Palata.

Rezultatom 1:0 je okončana prva deonica, a sve je rešeno u narednih 20 minuta. Mekinon je već posle dva minuta druge trećine poravnao skor na 1:1. Asistenti su bili Biram i Landeskog.

Gol vredan NHL titule postigao je Finac Arturu Lehkonen sredinom druge trećine. Mekinon je upisao i asistenciju, a pored njega drugi dodavač je bio Menson.

„Posle više od 20 godina čekanja san je ostvaren. Ovo je neverovatna grupa momaka, od vrha organizacije do fizioterapeuta i naših supruga i navijača. Sjajan je osećaj biti na vrhu planine“, izjavio je kapiten Gabrijel Landeski.

BONUS VIDEO Litvanac izgubio, pa zaprosio svoju devojku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar