Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Italijani hoće ispravak odluke.

Direktor Ferarija Frederik Vaser rekao je da se italijanski tim žalio Međunarodnoj automobilskoj federaciji (FIA) zbog kazne od pet sekundi njihovom vozaču Karlosu Saincu u trci Formule 1 u Australiji.

Sainc je kažnjen nakon incidenta sa vozačem Aston Martina Fernandom Alonsom (dva kruga pre kraja), zbog čega je umesto na četvrtoj poziciji trku završio van bodova na 12. mestu.

PROČITAJTE JOŠ

„Sainc je bio očajan u nedelju, podneli smo zahtev za preispitivanje odluke“, rekao je Vaser.

Ferari je trku za Veliku nagradu Australije u nedelju završio bez bodova, pošto je u prvom krugu sa staze izleteo Šarl Lekler.

Italijanska ekipa smatra da je Sainc drugačije tretiran od Pjera Gaslija, koji nije kažnjen zbog incidenta sa timskim kolegom iz Alpina Estebanom Okonom.

EPA-EFE/TOM WHITE

„Nadamo se da ćemo barem imati otvoreni razgovor sa njima (FIA). Takođe je za dobro ovog sporta, da se izbegne ovakva odluka u kojoj imate tri incidenta u istom krugu bez istih odluka. Imali smo utisak da je incident između Gaslija i Okona tretiran malo drugačije“, dodao je Vaser.

U generalnom plasmanu posle tri trke vodi dvostruki uzastopni šampion Maks Ferstapen iz Red Bula sa 69 bodova, drugi je njegov timski kolega Serhio Perez sa 54 boda, a treći je Alonso sa 45 bodova.

Sainc zauzima peto mesto sa 20 bodova, a Lekler je 10. sa šest bodova. Formula 1 se nastavlja trkom za Veliku nagradu Azerbejdžana 30. aprila

BONUS VIDEO Prvi incident u 2023. je između timskih kolega

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar