Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pet naših rukometašica 12. aprila poslednji put će obući dres nacionalnog tima.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije gostovaće Turskoj u petak od 16 časova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Kristina Liščević istakla je da se očekuje poseban naboj emocija pred ovaj okršaj, kao i onaj pet dana kasnije takođe sa Turskom.

Pročitajte još

Liščević, kao i Jovana Stojiljković i Jelena Lavko oprostiće se od reprezentativnog dresa, dok će Kristina Graovac i Tamara Radojević okončati karijere, najavljeno je u Rukometnom savezu Srbije.

„Ove dve utakmice, posebno revanš u Beogradu će za mene posle osvojene medalje 2013. godine sa sobom doneti poseban naboj emocija. Biće jako teško poslednji put zapevati himnu“, rekla je Liščevićeva, prenosi RSS.

Istakla je da među reprezentativkama postoji veliko poštovanje i dobra energija.

„Mnogo godina igramo jedna sa drugom, svaki put kada se okupimo osećaj je poseban i volela bih da svaka reprezentacija ima to poštovanje i druženje koje imamo mi jedna sa drugom“, dodala je ona.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Liščević, kao i Stojiljković i Lavko, saglasne su da okupljanje za reprezentaciju predstavlja posebno zadovoljvstvo.

„Malo nam je čudno kada nas mlade igračice, devojčice koje su ovde oslovljavaju sa ‘Vi’, ali kada se setim svojih početaka i toga kako sam ja gledala starije igračice, želim da se sve devojke koje sada ulaze u reprezentativni pogon osećaju onako kako sam se i ja osećala kada sam tek došla“, navela je Jelena Lavko.

Govorila je o novim generacijama reprezentativka.

„Imamo izuzetno dobru decu, i prošli put kada smo bile primetile smo da žele da slušaju, sa uvažavanjem prihvataju svaku sugestiju, ali na terenu i na treningu se taj respekt ne primećuje toliko jer sve one su ovde da daju svoj maksimum i pokažu da zaslužuju da nose dres Srbije“, dodala je ona.

Jovani Stoiljković imponuje to što se o njoj, pored igračkih kvaliteta, govori i kakva je osoba i istakla da je to „stvar kućnog vaspitanja“.

„Naravno da mi imponuje što se o meni priča na taj način, ali to je stvar moje prirode. Volim ovaj sport, ovu ekipu, ove devojke i meni je zadovoljstvo što sam tu. Dobro smo skautirale ekipu Turske, imamo pozitivan skor i daćemo sve od sebe da iz obe utakmice izađemo kao pobednice“, rekla je Stojiljković.

BONUS VIDEO Novak Đoković u „Pioniru“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar