Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jovana Preković je proglašena za najbolju sportistkinju Srbije za 2021. godinu, a po prijemu nagrade otkrila je šta je očekuje u narednom periodu.

„Jedna lepa potvrda za rad koji traje 20 godina. Presrećna sam, prezadvoljna, ispunjena, i na jedan lep način ulazim u novu godinu. Sad želim da uzmem jedan duži odmor, „poređam“ stvari u glavi i vidim šta se dešava“, rekla je Prekovićeva u izjavi datoj novinarima.

PROČITAJTE JOŠ...

Jedna od glavnih tema je odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta da karate ne bude uključen u olimpijski program za Igre u Parizu 2024. godine:

„Veliki žal, pogotovo jer sam bila na Olimpijskim igrama, osvojila zlato, videla da karate tamo pripada, veoma sam tužna. Ali, verujem da će naši ljudi obezbediti mesto na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine“, rekla je Prekovićeva.

Otkrila je da je od samog početka verovala da može do godine bez ijednog poraza:

„Moj cilj je bio da godina bude bez poraza, „zlatna“ godina. Imala sam sreću da je ove godine bilo i Svetsko prvenstvo, gde sam posle Olimpijskih igara odbranila titulu. Motiv za dalje je da se odmorim. Videću, potrebno je malo vremena da se slegne sve pa ću, nadam se, naći motiv da nastavim dalje podjednako dobro.“

Olimpijska šampionka je otkrila šta joj je na listi prioriteta za narednu, 2022. godinu, nakon čega se osvrnula i na sam turnir u Tokiju:

„Kad god sam se takmičila, uvek sam želela zdravlje. To me je uvek vuklo, davalo snagu, uvek sam to želela za sve svoje bližnje… Isplatilo se sve. Bilo je teško i lepo, s obzirom na to da je karate bio prvi put, da smo prvi put imali ovakav sistem kvalifikacija. Ceo moj tim je uspeo da se adaptira na sistem, da pobedimo sistem i uzmemo zlato.“

Za kraj, otkrila je i da ima običaj da pogleda meč za zlatnu medalju, kao i kako se oseća u tim momentima:

„Pogledam povremeno i naježim se… Evo, sad sam gledala snimak i naježila sam se, još ne mogu da verujem šta sam uradila“, zaključila je Prekovićeva.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram