Ivana Španović, Foto: Starsport

Srpska i svetska “kraljica sportova” bogata je "vanvremenskim dijamantom" koji iz godine u godinu ima sve veču vrednost i status sportskog božanstva.

Srpska atletičarka Ivana Vuleta Španović će se ovog vikenda takmičiti na drugom Vanda Dijamantskom mitingu koji će se održati 21. maja 2022. godine u Birmingemu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što je ove zime pokorila svet i popela se na tron Svetskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu, Ivana spremno najavljuje i sezonu na otvorenom.

Ove godine čekaju je dva velika takmičenja: Svetsko atletsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati u američkoj državi Oregon od 15. do 24. jula, dok će se Evropsko prvenstvo održati u Minhenu (Nemačka) od 15. do 21. avgusta 2022. godine.

“Ivana će otvoriti takmičarsku sezonu na Mitingu dijamantske lige u Birmingemu 21. maja 2022. Skakaće iz nešto kraćeg zaleta, a rezultat sa kojim bi bili zadovoljni je u zoni 6.70 – 6.80 m. Nedelju dana nakon Birmingema Ivana će otputovati u Judžin, takođe na Miting dijamantske lige. Nakon toga sledi tempiranje forme za Svetsko prvenstvo koje je sredinom jula”, rekao je Ivanin trener, Goran Obradović.

Srpska atletska kraljica ima 16 pobeda na mitinzima DL i bila je tri puta ukupna pobednica dijamantske lige. Po tome je Ivana rekorderka među skakačicama udalj.

Na startnim listama skoka udalj na takmičenjima koja slede nalazi se olimpijska i svetska šampionka Malaika Mihambo, kao i Loren Ugen osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani (Beograd 2022).

BONUS VIDEO Zlatni skok Ivane Španović

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar