Foto:REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Ivana Vuleta ima važan karijerni pohod na Svetskom atletskom prvenstvu, koje se održava u Beogradu od 18. do 20. marta.

PROČITAJTE JOŠ

Naša najveća zvezda atletike ima poseno emotivan momenat na ovom takmičenju.

Ističe da je spremna i da želi da iskoristi energiju pred svojom publikom za najveće domete, kao i za skokove preko sedam metara, svesna je da je na zalasku karijere koju želi da pečatira kako dolikuje.

„Srećna sam što branim titulu svetske šampionke ispred svojih ljudi, mislim da mogu da proizvedem slične skokove. Ne želim da pravim veću najavu, ali spremna sam i srećna i hoću da iskoristim tu energiju da se pokažem kao još bolja“, poručila je Ivana Vuleta.

Ivana je navela da i dalje želi da se takmiči i da smatra da još nije ostvarila svoj maksimum.

„Htela sam da vidim da li mogu da pokažem još nešto, htela sam da završim karijeru osvajanjem OI. Sada imam 31 godinu, mnogo se stvari promenilo. I dalje sam u sportu. Mislim da nisam ostvarila maksimum i to je jedini razlog zašto sam ovde. Sve što radim je zbog ljubavi. Ne želim da se to završi bez nekog pravog osećaja.“

Ivana ističe da se nada odbrani titule.

„Jedan od mojih glavnih takmičara nije tu, nisam srećna što se povukla sa takmičenja, ali volim teška takmičenja, jer tada možete da dođete do boljih rezultata. Skakaću sa Loren Judžin… One su najbolje ove sezone u dvorani. Videćemo, znam da se takmičim stalno protiv sebe, znam koliko mogu u svakom momentu, hoću da odbranim titulu i da popravim rezultat iz 2017. godine.“

Brani se titula iz Birmingema.

„Pojaviću se na borilištu u nedelju kao vodeći i kao svetski prvak iz 2017. godine iz Birmingema. Cilj mi je da odbranim tu titulu. Znam da hoću da se približim tom rezultatu od 7,24m. Neću se pojaviti samo da bih skakala, nego i da bih osvojila titulu. Sve za šta sam spremna, želim da ostavim i da iskoristim u nedelju pred domaćom publikom. Atmosfera će biti neviđena i zasenićemo utisak iz 2017. godine“, zaključila je Ivana Vuleta.

Očekuje se da finale skoka udalj počne u nedelju u 17.37.

Foto IAAF

U Tokiju je ostala bez medalje, a silno je želela olimpijsko zlato. Ima bronzu iz Rio de Žaneira, svetsku dvoransku titulu iz Birmingema 2018, tri evropska zlata vezala je od 2015. do 2019. godine.

Ivana je baš 2017. u Beogradu uz ovacije i suze došla do evropskog dvoranskog zlata i bilo bi idealno da uz srpsku publiku dođe do sličnog podviga.

BONUS VIDEO Arsenal pobedio Aston Vilu i napravio korak ka Ligi šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar