Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ivana Španović obratila se medijima iz Dubaija, gde se sprema za nastavak sezone, u kojoj je glavni cilj zlato na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ

Ivana je najavila i preliminarni kalendar takmičenja, koji je sklon izmenama zbog pandemije.

Prvo takmičenje najavljeno je za 22.maj u Kalamati, a potom će uslediti nastupi na Dijamantskim Ligama, kao i nastup za reprezentaciju na ekipnom šampionatu Evrope u Limasolu.

„Povreda se desila u pogrešno vreme, oporavila sam se. Nismo mnogo odstupili od priprema za Olimpijske igre i više sam nego zadovoljna kako teku pripreme u Dubaiju. Sve što radimo služi cilju da na tom takmičenju budem na mom nivou, da skočim 7,10m -7,15m, jer sve ispod toga nije dovoljno za zlato. Imam 30 godina i nemam više strah od takmičenja. Najavili smo zlato u Tokiju posle Rija i ja nemam nameru da se krijem i da govorim manje od onoga što stvarno očekujem.“

Ona je evocirala najlepše i najteže uspomene.

„Takmičenje koje bilo najbolje je Rio i osvajanje prve olimpijske medalje, a sa druge strane je London 2017. gde mi je spao broj zbog kog nisam postala svetska prvakinja, što sigurno ne mogu da zaboravim. Onda je tu Moskva 2013. gde sam osvojila prvu svetsku medalju, na šta me Goran podseća da je to bila slučajnost, jer je devojka četvrta imala isti rezultat“, našalila se Ivana.

Bilo je reči i o aktuelnoj konkurenciji.

„Trenutno ima četiri devojke koje skaču preku 7 metara u periodu koji nije idealan u ovo doba godine. Ali, dolazi smena generacije gde se kvaliteti poput Ris i Bartolete sklanjaju, a dolaze mlade nade. Ja sam po godinama tu negde između, realno sad postajem najstarija, što bi se reklo već sam ‘tetka’. Ja mislim da nisam još došla do svojih limita. Koliko se puta se poklopilo sve loše na nekom takmičenju, tako da uvek ulazim sa željom da se sve poklopi kako treba“, zaključila je Ivana, a povod za konferenciju bilo je i produženje saradnje sa Red Bullom.

“Red Bull je tu od mog samog početka seniorskih dana, i jako sam srećna što ćemo biti zajedno i naredne dve godine. Kada sam putovala na takmičenja, u svakom gradu, na bilo kom delu sveta uvek sam imala nekoga iz Red Bull porodice, koji su bili tu da me dočekaju, da proslavimo zajedno medalje i uspehe, a nekad i neuspehe, važno je znati da imaš podršku na tom nivou. Posebno bih naglasila i trenutke kao što su obaranje državnog rekorda u Beogradu na Terazijama i naravno trogodišnji projekat Treniraj sa Ivanom.”

Ivanin kalendar takmičenja

22. maj – Atletski miting u Kalamati, Grčka

4. jun – Dijamantska liga, Rim, Italija

19. i 20. jun – Ekipno prvenstvo Evrope, Limasol, Kipar

1. jul – Dijamantska liga, Oslo, Norveška

4. jul – Dijamantska liga, Štokholm, Švedska

1. avgust – Olimpijske igre, kvalifikacije, Tokio

3. avgust – Olimpijske igre, finale, Tokio

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar