Foto: Odbojkaški savez Srbije

Vojvodina dominira u Srbiji, a jedan od njenih najvećih talenata Aleksandar Bošnjak pričao je za Nova.rs o tituli prvaka, pozivu za A selekciju naše zemlje i mnogim drugim zanimljivostima.

Odbojkaši Vojvodine osvojili su nedavno šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije, nakon što su u četvrtoj utakmici finala plej-ofa savladali Spartak sa 3:0, po setovima 25:17, 25:19, 25:17.

PROČITAJTE JOŠ:

Srednji bloker Novosađana, Aleksandar Bošnjak, podelio je za Nova.rs utiske o finalu.

„Finalna serija serija je bila jako uzbudljiva, ove sezone sam se prvi put upoznao sa većim brojem navijača na našim utakmicama i zaista su zajedno sa pristalicama Spartaka uspeli da naprave prelepu atmosferu za utakmicu, a zatim i samo osvajanje trofeja“, rekao nam je Bošnjak.

Vojvodina je uspela da ostvari glavni cilj ove godine, ali izostalo je finale Kupa.

„Ostaje žal za Kupom, gde smo umalo ušli u finale, međutim sjajna ekipa Partizana nas je nadigrala. Na ličnom planu je sve isto kao i do sada, angažovanje i posvećenost treningu i kockice će se sklopiti“.

I ova sezona delimično je protekla u znaku korone, ali na kraju je ekipa ipak priredila proslavu sa navijačima.

„Pre svega smo proslavili na domaćem terenu, što je jedna promena u odnosu na poslednjih par sezona i ovom prilikom zahvalio bih se svim navijačima na ukazanoj podršci. Nakon toga smo u prijateljskom okruženju priredili malu proslavu“.

Aleksandar Bošnjak (drugi s leva), foto: OSS

Novosadski tim igrao je i u grupnoj fazi Lige šampiona ove sezone. Pao je pred Vojvodinom favorizovani Zenit, ali ipak nije se moglo proći u narednu fazu. Osim ruske ekipe, rivali su bili Benfika i BR Volejs, koji je završio kao prvi u grupi.

„Liga šampiona je jedno zahtevno takmičenje gde nastupaju najbolji evropski igrači i klubovi. Da li smo mogli više, možda, ali bitno je da smo sa svima igrali egal utakmice i pokazali da se Vojvodina kreće u pravom smeru i nema sumnje da će sledeće sezone biti mnogo bolji rezultati“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričao je Bošnjak i o ambicijama za sledeću sezonu.

„Ambicije ostaju iste, titula i Kup i što bolji nastupi u Ligi šampiona, nema tu mnogo promena i mislim da Vojvodina poseduje kvalitet da sledeće sezone napadne duplu krunu. Skup za novu sezonu će kao i uvek biti početkom avgusta“.

U poslednje dve decenije za našu selekciju u odbojci su nastupali fantastični igrači na poziciji srednjeg blokera poput Đule Meštera, Andrije Gerića, Dragana Stankovića, dok su tu sada Marko Podraščanin i Srećko Lisinac. Na novom spisku selektora Igora Kolakovića našao se i 21-godišnji Bošnjak.

„Bio sam iznenađen pozivom, ali sam spreman da polako uđem u tu reprezentativnu priču koja za mene počinje 25. aprila. Treniraćemo i bićemo smešteni u Beogradu“.

Foto: Starsport/Ahmad Halabisaz/Xinhua

Odbojkaši Srbije utakmice u Ligi nacija igraće u Otavi, Sofiji i Gdanjsku. Srbija će tokom prve sedmice takmičenja, od 7. do 12. juna, igrati u Otavi, sa Bugarskom, Francuskom, Argentinom i Nemačkom. U Otavi će još igrati Kanada, Poljska i Italija. Druga sedmica je na programu od 21. do 26. juna, a Srbiji će rivali u Sofiji biti SAD, Brazil, Kanada i Australija. U Sofiji će još igrati Bugarska, Poljska i Iran. Utakmice treće sedmice odigraće se od 5. do 10. jula, a Srbija će u Gdanjsku igrati sa Slovenijom, Iranom, Italijom i protiv selekcije koja će zameniti Rusiju. U Gdanjsku će igrati i Poljska, Holandija i Bugarska.

Talentovani bloker uzbuđen je zbog toga što će raditi sa jednim od najboljih odbojkaških trenera u našoj zemlji.

„Nisam imao priliku da treniram pod njegovom palicom, ali se radujem što ću imati priliku da treniram kod tako uspešnog trenera i mislim da ću moći dosta da naučim od njega. Što se tiče momaka, imam par bliskih saigrača sa kojima sam proveo sezonu, par momaka koje poznajem jos iz vremena dok sam igrao u Beogradu… Neke igrače još nisam upoznao, ali biće mi zadovoljstvo“.

Za kraj otkrio je gde bi voleo da zaigra u budućnosti.

„Želja mi je da zaigram u italijanskoj ligi, jer je Italija jedna odbojkaška nacija, gde je naš sport negovan i cenjen“, zavšio je Bošnjak.

Foto: Privatna arhiva

BONUS VIDEO Gerić: Moramo da mislimo svojom glavom!

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare