Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany / POOL

Rukometaši Slovenije žalili su se na stomačne tegobe veče pred meč sa Egiptom i u tome je njihov Rukometni savez video uzrok lošijeg rezultata protiv Egipćana.

Njihov meč odlučivao je ko će u četvrtfinale Svetskog prvenstva i Slovencima je odgovarala samo pobeda, a domaćinu, Egiptu svi ostali ishodi.

PROČITAJTE JOŠ:

Pošto je meč završen 25:25, Egipćani su počeli da slave, a slovenački Rukometni savez je nedugo zatim objavio saopštenje u kom je ukazao na velike zdravstvene probleme 14 igrača, tvrdeći da nisu slučajnost.

Slovenci su usput ozbiljno potkačili i Međunarodnu rukometnu federaciju (IHF) iz koje je sada stigao odgovor.

„IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu o tome da li se radilo o trovanju hranom, a potom smo obavestili Sloveniju o zaključcima izveštaja Ministarstva zdravstva. Jedan slovenački igrač se prijavio u kliniku u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa želucem i dijarejom. Tamo je dobio lekarsku negu“, navodi IHF.

Ono što posebno privlači pažnju je da su se žalili i igrači drugih reprezentacija na slične tegobe.

„Nakon toga, lekaru je iz slovenačke delegacije rečeno da 14 igrača ima slične probleme, a da ih imaju i rukometaši drugih reprezentacija. Rečeno je i da se radi o trovanju hranom. Kada je lekar pozvao te igrače na pregled, to je odbijeno od strane doktora reprezentacije. Ponuđeno je i da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Ističemo da je sva ponuđena pomoć odbijena“, dodaju iz IHF.

Iz Međunarodne federacije napominju da nisu primili nijednu pritužbu na hranu od učesnika prvenstva, gde se posebno podvlači Belorusija, jer su njeni igrači u spornom danu delili švedski sto sa Slovencima.

„Što se tiče same utakmice, Slovenija je igrala dobro uprkos tvrdnjama da ima devet igrača s takvim problemom. Na početku drugog dela meča, vodili su pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni“, zaključuju iz IHF.

Zanimljivo je da je direktor danske reprezentacije Morten Henriksen rekao kako postoje dokazi i fotografije da su Slovenci naručivali hranu izvan hotela i jeli pice, što su Slovenci demantovali.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram