Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany / POOL

Rukometaši Egipta izborili su remi sa Slovenijom, pa Slovenci nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Egiptu - 25:25.

Domaćini su prošli dalje jer im je nerešen ishod više odgovarao i pridružili su se Francuskoj, Norveškoj i Švedskoj u odmeravanju snaga osam najboljih.

#related-news_0

Slovenci su bili bolji i imali su i pet golova prednosti, ali su Egipćani to uspeli da nadoknade i da se postepeno od 10:5 vrate.

Na poluvremenu je bilo 12:8 za Slovence, a kada je Egipat zaigrao nešto čvršće u odbrani i brže u napadu, došlo je do problema za nekadašnju jugoslovensku republiku.

Posle 15. gola Slovenije, Egipat se konsolidovao i serijom 6:0 poveo sa 16:15. Od tog trenutka se gotovo do kraja igralo gol za gol.

Zarabek i Mackovšek su pred kraj pogodili za izjednačenje pošto je Egipat imao dva gola prednosti, ali time nisu promenili ishod takmičenja.

Da podsetimo, Šveđani su slavili protiv Rusa 34:20, Francuzi su dobili Portugalce 32:23, dok su Norvežani bili bolji od Islanda 35:33.

Svoje mečeve u nedelju su odigrali i Alžir i Švajcarska, odnosno Belorusija i Severna Makedonija. Makedonci su izgubili od Belorusa 30:26, dok su Švajcarci savladali Alžirce 27:24.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar