Foto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

Užas.

Tragedija koja se dogodila na Kamčatki, kada je troje mladih Rusa poginulo u padu helikoptera dobila je još jeziviji nastavak, s obzirom na to da su njihova tela raskomadali i pojeli medvedi.

PROČITAJTE JOŠ...

Život su u ovoj nesreći izgubili Zoja Kajgorodova, organizator puta, zatim šef kompanije za mobilne telefone Sergej Kolesnjak, ali i petostruki svetski prvak u biatlonu, Igor Malinovski, 25-godišnjak koji je pilotirao letelicom.

Ko je bio momak zbog čije smrti tuguje čitav sportski svet?

Rođen 1997. godine u gradu Milkovo na Kamčatki, još kao dečak je počeo da se bavi biatlonom, a da je ekstremno talentovan pokazali su rezultati, pošto je u juniorskoj konkurenciji osvojio čak pet trofeja najboljeg na svetu, od čega tri 2017. i 2018. godine, i smatran je jednom od najvećih mladih nada svetskog biatlona, pa je već sa 20 godina dobio šansu da se okuša u seniorskoj konkurenciji, što je za biatlon retkost.

No, uprkos ogromnom talentu nije uspeo da napravi iskorak, pa je kako je vreme prolazilo sve manje i manje imao interesovanja za ovaj sport, da bi početkom pandemije koronavirusa odlučio da okonča karijeru i posveti se letenju, pošto je studirao na Tehničkom fakultetu za pilote civilne avijacije u Omsku. Ubrzo je položio ispit za pilota, i počeo da radi u očevoj kompaniji koja je prevozila ljude do Kamčatke.

Ipak, kada je situacija sa virusom počela malo da slabi, a granice bile sve otvorenije, on je navodno izrazio želju da se u narednim godinama ponovo bar jednom okuša u biatlonu, ali je taj plan sprečila jedna od najvećih tragedija u novijoj istoriji.

BONUS VIDEO Leteći muzej u čast Maradone

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar