Vladimir Petrovič Pižon i Nikola Radmanović
Vladimir Petrovič Pižon i Nikola Radmanović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Poznati fudbaler preminuo je posle velike borbe protiv šećerne bolesti. Nekoliko se puta pisalo koliko je poroka imao.

Nikola Radmanović (52) rođen je 1. marta 1969. godine u Bihaću, ali je odrastao u Crvenki.

PROČITAJTE JOŠ

Prve profesionalne fudbalske korake napravio je u Vrbasu, da bi potom još nosio dres Bečeja pre dolaska u Crvenu zvezdu u kojoj je proveo pune četiri godine (od 1992. do 1996) i za to vreme odigrao 91 utakmicu za crveno-bele, te osvojio prvenstvo i tri kupa. Bio je deo čuvene generacije sa Dejanom Stankovićem, Zvonkom Milojevićem, Dejanom Petkovićem i Pericom Ognjenovićem. Pamte se i dalje njegove partije protiv Kajzerslauterna.

Bio je čak i deo 100. večitog derbija.

„Posle toga je bila euforija, pevanje pesme Đurđevdan, to nikada neću zaboraviti“, rekao je godinama nakon derbija.

Posle Crvene zvezde nosio je dres i španske Meride.

Borbeni defanzivni vezista je po završetku igračke karijere ušao u u trenerske vode i dugo je bio deo sistema Crvene zvezde.

Bio je asistent Vladimiru Petroviću Pižonu u prvom timu, ali je veći deo trenerskog staža proveo u omladinskoj školi, gde je sa klupe predvodio nekoliko talentovanih generacija.

Pojašnjeno je na stranici „Crvenka“ kakav je zapravo bio ovaj bivši fudbaler.

„Nikola Radmanović je čovek velikog šarma, duhovit na terenu i van njega. Voleo je sva zadovoljstva života, imao je ukus za sve što je lepo. Voleo je ljude, muziku, društvo, kafanu. Družio se sa najvećim zvezdama domaće estrade i dovodio ih u Crvenku. Svojom pojavom zaustavljao je saobraćaj i bio je idol mladih. Bilo gde da sedne u Crvenki, odmah bi za njegov sto stiglo piće ili bi ga kelner upitao šta želi, jer to naručuje čovek za drugim stolom. Živeo je Nikola buran život i kao većina mladih ljudi nije razmišljao o tome šta će biti sutra“, pisalo je u tekstu.

Nikola Radmanović
Nikola Radmanović; Foto: Starsport Srdjan Stevanovic

Zatim su govorili o njegovim porocima.

„Ako je Nikola pevao pesmu ‘Kafana je moja sudbina’, onda je pevao istinu. Kafana mu to zaista i jeste. I kao radno mesto i kao drugi dom i kao pogibija koja će mu odneti i godine i zdravlje i novac, do koga je držao kao do lanjskog snega. Novac je trošio, delio, ostavljao po kockarnicama. Dok su drugi igrali da se skuće i zarade, Nikola je igrao za poroke.“

Uz to je stajalo i da su ga „zaboravili i klub i saigrači i prijatelji i da vreme provodi sam“.

Pozvali su pre tri godine sa te stranice i da svako ko može časti ovog fudbalera pićem uz poruku „Niko nije zaslužio takvu sudbinu, a najmanje ikona jednog vremena i jedne generacije Nikola Radmanović“.

BONUS VIDEO Leo Mesi – od trnja do zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare