Foto: twitter.com

Radivoje Radaković bio je zadužen za kondiciju i motivaciju odbojkaša Srbije, kojima će elan biti potreban više nego ikada ove nedelje.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija neće odbraniti evropsko zlato osvojeno 2019. godine, ali ima priliku da se bori za bronzu. Polufinalni poraz doživela je od Italije u subotu oko 23.30 i nije bilo mnogo vremena za predah, već u nedelju u 17.30 suočićemo se sa Poljskom.

Poljaci su domaćini Evropskog prvenstva, služili su se raznim metodama kako bi došli do pehara, karma je učinila svoje protiv Slovenije.

Srbija je po sletanju u Poljsku na autobus morala da čeka sat i po, termini treninga su bili katastrofalni, a Slovencima je čak puštana pogrešna himna, naša „Bože pravde“.

„Da se ovo što se nama događa dešavalo nekom na Evropskom prvenstvu za žene u Beogradu, pravili bi svi skandale neviđenih razmera. Ali ovde je izgleda normalno, desilo se, nema veze. Mi smo 2019. dobili jedan kombi, dok su svi dobili autobus. Španci imaju jedno zlato u odbojci koje su osvojili davno, uz dužno poštovanje prema Špancima, ali i oni su dobili autobus. I sada smo sleteli na aerodrom kao evropski prvaci, čekamo autobus sat i po vremena, sa vođom puta. Ukrajince, koji su stizali dva i po sata posle nas, autobus je već čekao. Znači, čekaj, sa svim dužnim poštovanjem, pa dolazi ti evropski šampion, mora da bude nekog respekta. Treninzi? Imali smo dva dana pre meča u 15.15, a igraćemo u 21.00. U petak smo trenirali u 15.30. Da li je normalno da tako bude sve, pa se menja zbog televizijskih prava i drugih stvari. Nelogično je i nesportski“, rekao je za Nova.rs selektor Slobodan Kovač.

Važan deo štaba Kovača je Radivoje Radaković, kome nije bilo lako da spremi tim za ove napore i ciklus od dva meča u razmaku od 20-ak sati.

Poseban pečat svom radu dao je i govorima koji posebno umeju da doprinesu timskoj atmosferi.

O tome je pred odlazak na Evropsko prvenstvo govorio i za Nova.rs.

„To je apsolutno spontano, ako nije spontano i iskreno, iz srca, onda to nema vrednost i onda su to kvazipolitički govori, uz dužno poštovanje prema politici. Ako bude potrebe i osetimo kao ekipa i tim, počevši od selektora, igrača… Jer bez njih nema ničega zaista, ako igrači to ne apsorbuju na najbolji mogući način, nema priče. Ja ne znam da igram odbojku, Boba Kovač je bio vrhunski igrač, ali ne može da igra umesto njih. Oni su taj mač našeg tima, sablja koja britko seče, ako osetimo potrebu da se motivišu, sigurno će nešto izaći iz nas. Ako ne… Nema potrebe, to su momci koji su najbolji na svetu i znaće i bez mene šta da urade. To je tada izašlo u trenutku, ako bude dobrih trenutaka, valjda će i moja malenkosti imati šta da prozbori po tom pitanju.“

Nema sumnje da će biti pravi trenutak i pred Poljsku, koja je domaćin, iza sebe će imati krcate tribine u Katovicama, a Slovenci su na svojoj koži osetili da i sudije umeju da podlegnu pritisku domaćinskog suđenja.

Sada su Orlovi na potezu, a sve dosadašnje govore dokumentovao je tim menadžer Orlova, Edin Škorić.

BONUS VIDEO – Radivoje Radaković, intervju uoči odlaska na Evropsko prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare