Foto: Printscreen Instagram / Gordon Ryan

Američki borac Gordon Rajan nije ni slutio šta može da mu se desi pre samo tri meseca.

Kada se pogledaju njegove fotografije s početka godine i sada, gotovo nikad se ne bi reklo da je reč o istom čoveku koji je kad uđe u ulogu borca strah i trepet.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanac ima 27 godina i u proteklim mesecima se borio sa streptokokom. Proveo je 40 dana u bolnici i iz nje izašao totalno drugačiji nego što je bio.

Zvezda brazilskog džiu-džicua i greplinga osvajao je brojne medalje i jedan je od najpoznatijih BJJ majstora na svetu. Ima zlata sa Svetskih prvenstava u Las Vegasu, Anahajnu, Espou, medalje i sa drugih takmičenja Njujorku, Kaliforniji i Kokonat Kriku.

I sva njegova fizička spremnost da uđe u klinč ili se porve s protivnikom kad se nađu jedan naspram drugog, nije ga spremila na infekciju bakterijom koju je Dobio tokom puta u Dubai i protiv koje su antibiotici bili potpuno nemoćni.

Infekcija grla, uha i posledice koje je osetio u stomaku dovele su ga do toga da do daljeg ne može na parter. Ili, ako je verovati lekarskim procenama bar dva meseca, dok u teretanu ne može još nekoliko nedelja.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Gordon King Ryan (@gordonlovesjiujitsu)

„Svi objavljuju svoje najbolje detalje. Imajte dovoljno samopouzdanja da objavite svoje najgore stanje“, napisao je Gordon uz fotografiju kako danas izgleda.

Pobeleo je i u kosi i na bradi, a naveo je i da želi da skrene pažnju na svoj sportski status.

„Ne tražim saosećanje ili pomoć, štaviše, voleo bih ako izgubite veru u mene, pa da dokažem suprotno kao i uvek. Prošli put kad sam imao ovu kilažu, imao sam 21 godinu. Kad sam početkom marta dobio streptokoku, uši su mi postale tako upaljene da svaki put kad sam ubrzavao rad srca, imao sam utisak da će mi glava eksplodirati“, napsisao je Rajan.

Objasnio je i da su mu antibiotici delovali loše na želudac, da će pet meseci biti bet treninga, ali i da veruje u to da će se vratiti kako bi osvojio još mnogo ADCC titula pre nego što se povuče.

BONUS VIDEO Marina Maljković pokorila Evropu: Bez pritiska ne umem da funkcionišem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare