Foto: Sportske igre mladih

Sportske igre mladih završene su u Splitu fudbalskom utakmicom i ceremonijom koju su obeležili brojni asovi svetskog sporta.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom planu bili su nekadašnji fudbaleri Luis Figo, Predrag Mijatović, Floran Maluda, Zvonimir Boban i Fernando Jero, koji su igrali protiv dečaka iz tri zemlje, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Za asove i veterane igrao je i predsednik UEFA Aleksander Čeferin, dok je meč sudio Roberto Roseti, jedan od najboljih fudbalskih sudija u istoriji tog sporta.

Meč je odigran na splitskom Trgu Prokurative u dva poluvremena po 20 minuta. Čeferin je dao vodeći gol za veterane u četvrtom minutu, do kraja prvog dela igre rezultat je bio 1:1, a deca su na kraju susreta ipak pobedila sa 5:4.

Luis Figo, nekadašnji as Real Madrida i Barselone se, po rečima organizatora, nije mirio sa porazom i pokušavao je da postigne pogodak, a sve je završeno u lepom tonu i zabavi.

Foto: Sportske igre mladih

Deci su video poruke ohrabrenja poslali i veliki sportski asovi poput Luke Modrića, Nemanje Matića, Edina Džeka, Dragana Stojkovića Piksija, Marka Podraščanina, Aleksandra Atanasijevića, Tijane Malešević, Slobodana Boškana i Boška Đurovskog.

Oduševljen sam i današnjom priredbom i svime što rade Zdravko Marić i njegova ekipa. Sport povezuje, sport je ljubav, jedinstvo, poštovanje drugih i drugačijih ljudi. Dubok naklon za Sportske igre mnladih i dok sam ja predsednik UEFA i Fondacije UEFA za decu, pomagaćemo u okviru svojih mogućnosti“, rekao je Čeferin na svečanom zatvaranju 25. jubilarnih Igara.

Foto: Sportske igre mladih

U Srbiji su one održane osmi put. U Splitu se našla i srpska delegacija u kojoj su između ostalih bili i proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar