Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Srpski vezista Sergej Milinković-Savić opisao je svoju maestralnu partiju u subotu protiv Empolija (3:1) u kojoj je dao gol i asistirao za pobedu.

Sergej je dao prvi gol Lacija u novoj sezoni u šestom minutu, dva minuta nakon što je Bandineli doveo Empoli u vođstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nismo očekivali baš ovakav test, ali smo se odmah posle prvog gola pribrali, odgovorili i to nam je davalo prednost u ostatku meča. Svi smo srećni što smo pobedili i spremamo se za sledeću utakmicu na najbolji način. Protiv Empolija je bio težak meč, ali smo mnogo trčali da bismo uzimali loptu i završili smo prvo poluvreme sa 3:1. Već u drugom su nam glave bile opuštenije i rasterećenije“, opisao je Milinković-Savić italijanskim medijima.

Sergej je potom asistirao u 31. minutu kada je Lazari pogodio mrežu rivala, dok je konačan rezultat postavio Čiro Imobile penalom u 41. minutu.

Srpski internacionalac se potom dotakao i priče zbog čega mu odgovara da igra u sistemu i stilu igre koji forsira Mauricio Sari, novi trener Lacija.

„Ima razlike u odnosu na pre, trčimo više, ali više i krećemo loptu na zemlji. Trener stalno priča o tome kako mora više da se igra u terenu. Ja sam kao dete igrao futsal i odatle imam dosta uspomena. Ove godine igramo više po zemlji i zabavljamo se, a počeli smo da radimo jer je Sari tražio to“, objasnio je Milinković-Savić.

Pohvalio je i novog saigrača Pedra, za koga kaže da je neverovatan igrač, a otkrio je i šta je od njega konkretno tražio Sari.

„U poređenju sa onim što sam radio kod Inzagija, Sari više traži da se vratim nazad da bih izneo loptu. Naš cilj ove sezone je da se kvalifikujemo za Ligu šampiona“, zaključio je Milinković-Savić.

BONUS VIDEO: Stanković o utiscima posle pobede nad Klužom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar