Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dejan Savić podneo je neopozivu ostavku, a kao selektor Srbije napravio je istorijske uspehe o kojima će se pričati.

I ne kaže se to tek tako sad kada je otišao. Dejan Savić je 10 godina zaista pisao istoriju srpskog vaterpola kao selektor i uradio što niko pre njega nije na tom mestu.

I teško da će iko ponoviti uspehe harizmatičnog stručnjaka, već će se pričati o jednoj čudesnoj eri srpskog vaterpola.

Dejan Savić je sa jednom od najboljih generacija u istoriji srpskog sporta osvojio bukvalno sve.

PROČITAJTE JOŠ

Vaterpolisti Srbije su sa njim na čelu u isto vreme bili evropski, svetski i olimpijski šampioni, kao i osvajači Svetske lige. Četiri najveća turnira osvojili su u periodu od 2015. do 2016. godine i, zaista, teško da će iko ikada uraditi što su Savić i njegovi „delfini“.

Čak su leta 2021. u Tokiju i odbranili olimpijsko zlato prethodno osvojeno na Igrama u Riju 2016. što je epski uspeh, jer nijedan selektor pre njega to nije uspeo.

Na klupu nacionalnog tima došao je 2012. godine i pored olimpijskih zlata je tri puta bio evropski šampion (2014, 2016. i 2018), jednom svetski prvak (2015) i šest puta je osvojio Svetsku ligu.

I kao igrač je činio čuda, sa 444 utakmice je rekorder po broju odigranih mečeva u reprezentaciji. Postigao je i 405 golova, ali više od svega je ostavio neizbrisiv trag kao selektor o kojem će se pričati.

Zna kad treba da se šali, kad da povikne, kad da opsuje, kad da rastereti ekipu i kad da je povede ka tronu na sebi svojstven način. Dejan Savić je gromada satkana od emocija prevashodno, prirodnih reakcija i zlatnog načina rada. To kažu srpski vaterpolo i njegova istorija.

Da nam je u svakom sportu jedan Deki Savić

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Komentari

Svi komentari (0)