Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

Dejan Savić podneo je neopozivu ostavku na mesto selektora vaterpolista Srbije.

Vaterpolo savez Srbije obavestio je javnost da Dejan Savić više nije selektor reprezentacije Srbije. Posle više obavljenih razgovora, Dejan Savić je podneo neopozivu ostavku koja je prihvaćena.

PROČITAJTE JOŠ

U proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Dejan Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mestu najboljeg trenera sveta.

Vaterpolo savez Srbije mu je poželeo mnogo uspeha u nastavku karijeri i poručio da Savić može još mnogo da pruži srpskom vaterpolu i sportu uopšte.

Savić je od 2012. godine postao selektor vaterpolista i prvi je selektor koji je doneo dva uzastopna zlata Srbiji na Olimpijskim igrama (2016. i 2021. godine).

Na Svetskom šampionatu 2015. godine je Srbija osvojila zlato, osvojila je šest trofeja u Svetskoj ligi (2013 – 2017 i 2019. godine), te tri titule prvaka Evrope (2014, 2016. i 2018. godine).

Uspeo je sa srpskim timom da osvoji četiri najveća takmičenja u vaterpolu od avgusta od 2015. do 2016. godine (olimpijski, svetski i evropski šampion uz trofej u Svetskoj ligi) što se nikada nije desilo ni pre ni posle toga.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare