Foto: youtube.com

Košarkaši Denvera prekinuli su niz od pet pobeda protiv Lejkersa, koji su prelomili zahvaljujući Entoniju Dejvisu sa 93:89.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić bio je najbolji pojedinac meča sa 32 poena, devet skokova i pet asistencija, dodao je tome dve ukradene lopte i blokadu, dve lopte je izgubio, a ulogu heroja meča preuzeo je Entoni Dejvis, koji je nedavno izašao iz povrede.

Dejvis je imao 25 poena uz sedam skokova za 33 minuta na parketu, a pred kraj utakmice, presudio je njegov floping, kada se sudario sa Fakundom Kampacom.

Bilo je to u trenutku naleta Denvera koji je pretio preokretom, ubacio je Porter pri tome trojku, koja je poništena.

Teatralan pad 30 centimetara višeg igrača sa reputacijom velike zvezde bio je dovoljan arbitrima, iako se i Kampaco smejao celoj situaciji u neverici.

Na kraju, njegov poslednji šut nade za Denver je izblokirao upravo Dejvis, pa je tim iz Kolorada poklekao protiv šampiona, koji su igrali bez Lebrona i Šrudera.

Inače, prelomio je još i nalet Lejkersa s kraja treće četvrtine, do prve polovine 4. deonice, kada je Mark Gasol iskustvom uspevao da donese prevagu.

Ubacio je dve važne trojke, usput je ukrotio Nikolu Jokića, koji nije dugo mogao da dođe do poena kada ga je čuvao Gasol, na kraju je to rezultiralo i nešto slabijim procentom šuta pri 12/28 iz igre.

Porter je bio uspavan u prvom poluvremenu, na kraju je imao 19 poena, a Kampaco po osam poena i asistencija, uz rekordnih pet ukradenih lopti.

Mark Gasol postigao je 10 poena uz sedam skokova i dve asistencije, a njegovo prisustvo na parketu sve govori kroz +/- indeks od čak 17, a na parketu je proveo 17 minuta.

Za razliku od Jokića, Bogdan Bogdanović se radovao pobedi, Atlanta je nadigrala Portland uz njegovih 25 poena.

Bogdan je šutirao 9/17 iz igre, od toga 7/14 za tri poena, a pobeda je imala evropski šmek i zbog Galinarija, koji je imao 28 poena.

Tako su Italijan i Srbin zasenili Lilarda, strelca 33 poena, a Bogdan je imao i po tri skoka i asistencije za 32 minuta na terenu, dodao je i dve ukradene lopte.

Bogdanović je briljirao u prvom poluvremenu, tada je ubacio svih sedam trojki iz devet šuteva, nešto kasnije je pokvario procenat, ali ne i celokupni utisak.

Galinari i Bogdan su ujedno postali prvi tandem Hoksa u istoriji kluba, koji je imao barem po sedam trojki na meču.

 

NBA – REZULTATI

Detroit – Orlando 112:119

Vašington – Indijana 154:141

Nju Orleans – Golden Stejt 108:123

Atlanta – Portland 123:114

Čikago – Filadelfija 94:106

Memfis – Njujork 104:118

L.A. Lejkers – Denver 89:93

Juta – San Antonio 110:99

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare