Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Srpska rukometašica Dragana Cvijić kaže da je Evropsko prvenstvo pre nekoliko meseci bilo upozorenje da nešto u srpskom rukometu mora da se menja.

Ona je to rekla nakon ispadanja Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju i najavila povlačenje iz dresa sa nacionalnim grbom u 31. godini.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je u petak i subotu izgubila od Rusije 29:24 i Mađarske 31:23 i ostala je bez šansi da se iz Đera plasira u Tokio. Cvijić je istakla da je Rukometni savez odustao od devojaka i Olimpijskih igara.

„Već posle Evropskog prvenstva u Danskoj je moralo da se menja, videlo se da ništa ne ide. To tamo je bilo upozorenje, ali mi nikoga nismo zanimale. Ja više ne mogu da ćutim i nadam se da će ovo da pomogne nekome nekada“, rekla je Cvijić posle utakmice za RTS.

Ona i ostale saigračice su u petak praktično tek pred meč došle u situaciju da izađu na teren i igraju zbog koronavirusa. Ali, deluje da je to još i najmanji problem.

„Sve smo rekle i znali su (Savez). Veliko nezadovoljstvo je bilo u reprezentaciji. Pokušali smo da se izvučemo iz toga, ali kada nemate podršku vodećih ljudi, onda je teško“, dodala je Cvijićeva, mada nije potom precizirala na šta misli i da li je ukazala na selektora Ljubomira Obradovića.

„Znaju oni dobro šta treba da se menja, bili su sedam dana s nama i videli su. Meni je žao jer… Ne želim da pričam, ali verovatno je mnogima od nas ovo bila poslednja utakmica u reprezentativnoj karijeri“, kazala je Cvijić.

Da podsetimo, ona je protiv Mađarske dala tri gola. Efikasnija u timu Srbije bila je samo Marina Dmitrović sa šest pogodaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare