Foto: BSS

Srpski bokserski reprezentativac Vladimir Mirončikov boriće se u četvrtak od 20.15 protiv Amerikanca Ronija Gonzalesa za plasman u finale Svetskog prvenstva.

Mirončikov je ulaskom u polufinale postao prvi osvajač medalje za Srbiju na velikim takmičenjima posle 26 godina, odnosno posle bronze Slaviše Popovića na prvenstvu sveta u Berlinu 1995. godine.

Sada će pokušati da napravi još veći uspeh u Areni, u kategoriji do 80 kg osigurao je bronzu.

PROČITAJTE JOŠ

On je ove godine već osvojio jednu zlatnu medalju za Srbiju, na šampionatu Balkana u Zagrebu, gde je ujedno proglašen i za najboljeg boksera.

Pobede nad prvacima Turske i Kazahstana pokazale su da ima snagu za i više od bronzane medalje koja mu je osigurana.

“Srećan sam što ću biti upisan u istoriju srpskog sporta. Ipak, nadam se da neću stati na ovome i da ću nošen prepunom dvoranom pobediti i Amerikanca”, istakao je Mirončikov.

Naš as kojeg odlikuje sjajan stil boksa, koji navijači vole, prokomentarisao je i domaću publiku.

“Zaista je nešto posebno kada u toku meča gotovo stalno čujete skandiranja ‘Vladimir, Vladimir’. A onda u nastavku ‘Srbija, Srbija’. Često slušam himnu Srbije i stvarno se nadam i daću sve od sebe da je svi zajedno slušamo i u finalu na pobedničkom postolju posle mog meča”, iskren je reprezentativac Srbije.

Mirončikov je plasmanom u polufinale obezbedio i minimalnu novčanu nagradu od 25.000 dolara. Srebrna medalja vredna je 50.000, a zlato 100.000 dolara. Nagrade bokserima na SP u Beogradu obezbedila je AIBA.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Pogađaju me laži, širi se propaganda koja odgovara eliti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar