Hulio Cezar la Kruz
Hulio Cezar la Kruz; Foto: BSS

Hulio Cezar la Kruz jedan je od najboljih boksera svih vremena koji je boksovao u Beogradu. Sada će mu crtu izaći i Sadam Magomedov, koji želi da donese Srbiji medalji. Malo je reći da će imati pakleno težak zadatak.

PROČITAJTE JOŠ

Kubanac je tri godine stariji od našeg boksera, a u kategoriji do 92 kilograma je gotovo deceniju unazad dominantan.

Kubanac je bio šampion sveta četiri puta (2011, 2013, 2015. i 2017. godine), a uz to je osvojio i dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama. U Tokiju je ovog leta potvrdio najsjajnije odličje koje je osvojio u Rio de Žaneiru pre pet godina.

Kubanac je poznat kao sjajan tehničar, a sa njegovim kvalitetima je dobro upoznat i Magomedov.

„On je jedini rival koji je niži od mene u našoj kategoriji na ovom takmičenju, ali izuzetno snažan. Sve ovo što sam primenio u ringu tokom borbe bila je taktika koju smo selektor, stručni tim naše reprezentacije i ja dogovorili i zamislili. Zadovoljan sam, ali ima grešaka na kojima može i mora da se radi“, rekao je Magomedov, preneo je Bokserski savez Srbije.

Iako Magomedov ima najteži mogući zadatak, od njega ne beži i želi da napravi novi podvig.

„Da, još jedan olimpijac je ispred mene, u prvom kolu sam savladao bronzanog iz Tokija (Abner Tešeira Da Silva) sledi Kubanac koji je dva puta osvojio olimpijsko zlato. Svakako sledi detaljna analiza, rad na taktici, priprema za ovaj meč koji je ujedno najvažniji za mene na ovom šampionatu jer pobeda u ovom meču je ne samo pobeda nad višestrukim šampionom sveta, već i sigurna medalja na ovom Svetskom prvenstvu, medalja za Srbiju“, poručio je Magomedov, koji je istakao da mu navijači daju dodatnu motivaciju i da želi da ponovo obraduje našu zemlju.

Kubanac je u prvom kolu savladao Radoslava Pantelejeva iz Bugarske i to mu je bila 250. pobeda u karijeri (273 meča).

Foto: BSS

Smatra se jednim od najboljih amaterskih boksera 21. veka, ali se pre sedam godina borio za goli život.

Naime, početkom januara 2014. godine su pucali na njega prilikom izlaska iz sale za treninge u rodnom Kamagveju.

Napadač ga je presreo i pokušao je da ga opljačka, ali je sreća bila na strani boksera. Iako ga je metak pogodio, prošao je pored vrha levog kuka, a na kraju je mogao da nastavi karijeru. Prebačen je u Havanu u bolnicu, brzo se oporavio i vratio takmičenjima.

Ipak, taj događaj je mnogo uticao na njega, a metak se i dalje nalazi u jednoj tegli kod njegove majke kao uspomena na strašan trenutak.

„Pre svega kada se to desilo bilo je veoma teško, ali nikada nisam gubio nadu. Trebalo mi je vreme da se oporavim, ali su kubanski doktori odradili fantastičan posao“, rekao je Hulio.

Ipak, nema nameru da stane.

„Imam dva olimpijska zlata, ali je Pariz sada samo za tri godine. Ići ću na sledeće Olimpijske igre i da osvojim treće zlato za moju državu“, poručio je Hulio Cezar koji nema nameru da stane.

BONUS VIDEO Tadija Kačar o Svetskom prvenstvu u boksu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar