Foto: AdMedia / Splash / Profimedia, Priscilla Grant / Everett / Profimedia, BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Oni ne prezaju ni od čega.

MMA spada u listu najbrutalnijih sportova na svetu, pa i ne iznenađuje želja velike većine glumaca da se drže što dalje od oktagona, ali nam primer nekadašnjeg deteta-zvezde, Džonatana Lipnickog, pokazuje da se povremeno dogodi i takav razvoj situacije.

PROČITAJTE JOŠ...

Mališan koji je postao poznat po ulogama u čuvenim filmovima „Džeri Megvajer“, „Stjuart Litl“ i „Doktor Dulitl“, pored sveta glume, posvetio se i borilačkim veštinama, a očekuje se da bi u bližoj budućnosti mogao da zabeleži i debi u oktagonu.

No, on nije ujedno i prvi glumac koji je odlučio da napravi takav korak.

Verovatno najpoznatiji glumac koji je ostavio traga u MMA svetu je Džejson Dejvid Frenk, kog su stanovnici Srbije zapamtili (i najvećim delom zavoleli) kao Tomija Olivera, nekada zlog zelenog Moćnog rendžera koji je kasnije postao beli i pridružio se Zordonovim izabranicima u borbi protiv zla.

Ulogu je dobio zahvaljujući sjajnom poznavanju borilačkih veština, a korak dalje je napravio 2010. godine. Prvo je u januaru, februaru i maju te godine u amaterskoj konkurenciji zabeležio četiri pobede, da bi u avgustu 2010. za 46 sekundi bio bolji od Hozea Roberta Vaskeza u prvoj, i zasad jedinoj, profesionalnoj borbi.

Drugo globalno poznato lice koje je odlučilo da se okuša u oktagonu nakon karijere u jednoj od najvećih filmskih franšiza sveta, Harija Potera, jeste Džoš Herdman, koji je tumačio ulogu ozloglašenog Sliterinca, Gregorija Gojla.

Kada je 2015. godine doživeo ozbiljnu nesreću na motoru, usledili su meseci rehabilitacije, a godinu dana kasnije odlučio je da naprav iskorak i višegodišnje treninge džiudžicua iskoristio u MMA.

Ubrzo je usledio debi, pa potom 2018. godine još jedna borba, i na obe je uspeo da zabeleži pobedu.

Pored njih, koji su se okušali u ringu, postoji veliki broj glumaca koji nisu zvanično „ukrstili pesnice“ sa nekim, ali su veliki fanovi sporta.

Među prvima je Ed O’Nil, poznat po ulozi Ala Bandija u seriji „Bračne vode“ („Married with children“ u originalu), zatim bivši Madonin muž i jedan od najčuvenijih reditelja na svetu, Gaj Riči, pevačica Demi Lovato, zatim Ešton Kučer, supruga Toma Brejdija Žizel Budšen, Hale Beri, Šarliz Teron, nekadašnje zvezde čuvene serije „Zvono kao spas“ Mark-Pol Goselar (Zek Moris) i Mario Lopez (Ej Si Slejter), bivša supruga Marka Jarića Adrijana Lima, ali i zvezde Marvelovog filmskog univerzuma, Kris Hemsvort, Tom Hardi i Idris Elba.

No, čini se da niko od njih ne bi imao previše šanse ukoliko bi se u ringu našao preko puta Gal Gado. „Čudesna žena“ i nekadašnja Mis Izraela je došla do čina poručnika u vojsci svoje domovine, a dve godine službe provela je kao instruktor za borbenu spremnost.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar