Rod Marsh i Shane Warne
Rod Marsh i Shane Warne Foto:Mike Egerton / PA Images / ProfimediaEPA-EFE/JAMES ROSS

Svet sporta ostao je bez dve legende za samo 24 časa, pošto su preminuli čuveni igrači kriketa, Rod Marš i Šejn Varn.

PROČITAJTE JOŠ...

Marš je u karijeri igrao za Zapadnu Australiju na lokalnom nivou, kao i za reprezentaciju Australije na međunarodnom, a uprkos tome što nije na početku smatran preterano talentovanim, čak je i tokom karijere nosio nadimak „Gvozdene rukavice“ jer je na debiju napravio nekoliko grešaka pri hvatanju lopte.

Ipak, ubrzo je pokazao da je ogroman talenat i počeo da gradi put ka legendi. Posebna priznanja stigla su 1982. godine, kada je zbog zasluga postao nosilac ordena Britanskog carstva, a tri godine kasnije je uvršten u Kuću slavnih australijskog sporta.

U javnosti je bio poznat kao „dobar dečko australijskog sporta“, a od njega se oprostio i čovek koji je, uz imigracionog ministra Aleksa Houka, bio najzaslužniji za deportaciju Novaka Đokovića, premijer Australije Skot Morison:

„Veoma sam tužan zbog smrti Roda Marša. Dok sam bio dete, on mi je bio omiljeni igrač, Bio je deo jedne od najuzbudljivijih era u istoriji kriketa. Biće zapamćen kao jedan od najvećih svih vremena“, Napisao je Morison na Tviteru.

Marš je inače bio i začetnik jedne od najlepših sportskih tradicija, pošto je on napisao i prvi predvodio pevanje čuvene numere „Under the Southern Cross I Stand“.

Jedan od ljudi koji su se oprostili od Marša bio je takođe legendarni Šejn Varn, koji je na Tviteru izrazio tugu zbog smrti 75-godišnje legende:

„Tužan sam nakon što sam čuo vest o smrti Roda Marša. Bio je legenda naše sjajne igre i inspiracija tako velikom broju dečaka i devojčica. Rod je brinuo o kriketu i dao toliko mnogo, posebno kriketu Australiji i Engleskoj. Šaljem mnogo, mnogo ljubavi njegovoj porodici“, napisao je Varn u noći između četvrtka i petka.

A onda je narednog jutra stigao novi šok – 52-godišnji Varn je pronađen mrtav nakon što mu je tokom noći pozlilo. Kako je saopšteno, Varn je najverovatnije preminuo od posledica srčanog udara, ali još uvek nema zvanične potvrde.

Varn je od 1992. do 2007. bio jedan od najboljih igrača ovog sporta, a njegov način upotrebe noge prilikom bacanja izazvao je revoluciju.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar