Foto: AP Photo/David J. Phillip

Neviđena ludnica.

Ekipa Kanzas siti Čiffsa novi je šampion NFL-a nakon što su posle uzbudljivog meča i preokreta rezultatom 38:35 savladali Filadelfiju.

Bio je ovo prvi ikada okršaj tamnoputih kvoterbekova, Patrika Mahomsa i Džejlena Hursta, inače dvojice MVP kandidata.

PROČITAJTE JOŠ

Po drugi put je Kanzas Siti predvođen Patrikom Mahomsom postao NFL šampion i ponovo je Endi Rid prigrlio Lombardijev trofej i to potpuno zasluženo nakon sjajne utakmice o kojoj će se dugo pričati.

Patrik Mahoms i Kanzas su postali tek drugi tim u istoriji posle Toma Brejdija i Nju Inglanda koji su preokrenuli 10 poena zaostatka na poluvremenu.

Videli smo uzbudljiv i izjednačen početak, ali se Filadelfija odlepila u završnici prvog poluvremena kada je Mahoms obnovio povredu skočnog zgloba i delovalo je tada da će Iglsi do pobede.

Ipak, posle spektakularnog nastupa Rijane na poluvremenu u nastavku se sve promenilo.

Kanzas je preokrenuo, a zatim Filadelfija izjednačila da bi na osam sekundi pre kraja ekipa Čifsa postigla fild gol i došla do velike pobede.

Srušio je kvoterbek Kanzasa kletvu staru 24 godine da MVP ne osvaja šampionski prsten. Ponovio je rekord legendarnog Kurta Vornera iz 1999. godine i ostvario „tripletu“. Postao je šampion, MVP sezone i MVP Superboula.

Njegov rival preko puta je postao prvi kvoterbek koji je uspeo da istrči tri tačdauna u Supeboulu, ali to nije bilo dovoljno Filadelfiji da dođe do titule.

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar