FOTO: Rvački savez Srbije

Srpski rvač Ali Arslan ostvario je veliki uspeh na Svetskom kupu u Bugarskoj. Naš takmičar je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 72 kilograma.

Arslan je na turniru koji je održan u Sofiji i koji nosi naziv Nikola Petrov, do prvog mesta došao apsolutno zasluženo sa sve četiri pobede.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo je u kvalifikacijama eliminisao Indijca Rahula, zatim je u četvrtfinalu pobedio Iranca Alireza Abdevalija. U polufinalu je bio bolji Gruzijca Otara Abuladzea, da bi u borbi za najsjajnije odličje savladao Roberta Friča iz Mađarske i to vrlo ubedljivo sa 8:0.

Vredan pomena je i rezultat Branka Kovačevića koji je osvojio peto mesto, a naši treneri Stojan Dobrev i Vojislav Trajković bili su veoma zadovoljni onim što su pokazali naši takmičari. Treba istaći i da su srpski rvači u Bugarskoj imali podršku i olimpijskog šampiona iz Rija i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka.

Bila je ovo još jedna odlična provera za naše rvače koje od 31. marta do 4. aprila očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

FOTO: Rvački savez Srbije
FOTO: Rvački savez Srbije
FOTO: Rvački savez Srbije

BONUS VIDEO Zurab Datunašvili: Tonuo sam na dno, onda se pojavila Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (0)