Eliz Kristi
Eliz Kristi; Foto: Screenshot Instagram elisechristielikescake

Elis Kristi, britanska klizačica, obavestila je javnost da planira da se vrati iz penzije i da se ponovo takmiči. U fokusu joj je plasman na Zimske olimpijske igre, a ova vest izazvala je oduševljenje kod navijača.

Krajem prošle godine doživela je povredu koja ju je činilo se i zauvek odvojila od leda. Postalo je izvesno da će morati da propusti Igre u Pekingu, pa je poručila da je bilo dosta.

PROČITAJTE JOŠ

Od tada radi u piceriji kako bi preživela jer je od sporta kojim se bavila nije dobila previše novca. Plan joj je da se za Igre sprema u inostranstvu, pa je već prodala i porodičnu kuću.

Ona je trostruka svetska šampionka, ali nikada nije osvojila medalju na Olimpijskim igrama, što joj je nedosanjani san.

„Mislila sam da sam završila, ali kada sam pre neki dan gledala trku na 500 metara zaklela sam se da ću učiniti sve da se vratim. Moraću da idem u inostranstvo i trebaće mi vreme s obzirom na to da ću se samofinansirati. Ali, definitivno ću se vratiti u formu“, rekla je Kristi.

Ova devojka ima i 10 titula šampiona Evrope dok sa svetskih šampionata ima još i četiri srebrne i pet bronzanih medalja.

„Neće biti lako i to nije nešto za šta mogu da kažem da definitivno mogu da uradim jer trenutno to ne mogu finansijski da podržim. Klizaću samo za Veliku Britaniju, ali ću pokušati da treniram negde drugde i da se foksuiram na sprinterske distance“, poručila je Kristi.

Britanka je oktobra prošle godine izdala autobiografiju u kojoj je do najsitnijih pojedinosti opisala kako je 2010. godine silovana nakon što se vratila sa Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru.

„Sećam se da sam bila sa saigračicom. Kupili smo piće i samo nakon nekoliko gutljaja mi je prišao jedan tip i krenuo da razgovara sa mnom. Nisam previše razmišljala i prihvatila sam razgovor. Zatim mi je ponudio piće. Rekla sam mu da već imam, ali ons e vratios a drugim i poručio: „Probaj ovo.“ Otpila sam nekoliko gutljaja, bila sam previše naivna. Nisam ni popila celo piće, ali sam osetila da se čudno osećam. Bilo je oko 22 sata i nisam želela da ostanem napolju osećajući se ovako“, poručila je ona, pa je pojasnila da je krenula da naruči taksi.

Ipak, nije znala da je neko pratio, pa ju je samo ugurao u automobil.

„Bila sam čudno oštećena i moje telo nije funkcionisalo kako treba. Pokušala sam da pobegnem od njega, ali jednostavno nisam mogla koliko god da sam se trudila. Kad god bih pala napod, on je trčao za mnom i vukao me. Na kraju me i ubacio u taksi. Sećam se kroz maglu da sam zamolila taksistu da nas ne vodi u kuću ovog tipa i da me vozi na moju adresu. U jednom trenutku smo zapravo bili blizu mesta gde sam živela i tada sam vrisnula: „Tamo, moramo da skrenemo tamo.“ Međutim, predator je ubedio taksistu da sam mu ja devojka i da sam samo pijana, te nas je odvezao u njegovu kuću.“

Pojasnila je da je vikala „ne“ sve vreme.

„Tada mi je bilo jasno da će seksualno da me zlostavlja i celo vreme sam mu vikala „ne.“ Ali, koliko god sam ja to govorila, on se sve više nameračio na mene. Moje telo nije bilo u stanju da se bori sa tim tipom, ruke su lebdele, nisam mogla da ustanem. Na kraju sam popustila i predala se.“

Kada se probudila u nekom trenutku u toku noći pobegla, ali je odlučila da silovanje ne prijavi policiji.

„Nisam znala šta da radim. Definitivno nisam želela da kažem mami jer sam znala da će je to uznemiriti. Ja na kraju nisam silovamna kao što gledate u filmovima, nisam bila fizički povređena, ali sam primorana da imam seks protiv svoje volje.“

BONUS VIDEO Vukićević nakon poslednjeg mesta u Pekingu: Glavni cilj bio da završim trku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare