Paola Šietekat
Paola Šietekat; Foto: Screenshot Twitter Paola Schietekat

Paola Šietekat Sedas do pre nekoliko dana bila je članica Organizacionog odbora Svetskog prvenstva u Kateru, ali je morala da pobegne iz zemlje da ne bi morala da odsluži kaznu.

Ovu informaciji o Paoli, koja je po struci ekonomistkinja i antropološkinja, preneo je meksički list „Proceso“, a ona je ranije je rekla da je njen posao iz snova organizacija velikog fudbalskog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nije mogla dovoljno dugo da živi i na kraju u potpunosti ostvari svoj san jer ju je jedan kolega, kako je objasnila, seksualno zlostavljao.

Prijavila je taj slučaj, ali nije naišla na razumevanje, čak ni ambasada Meksika u Kataru nije mogla da pomogne.

Opisala je kako je izgledalo to veče koje joj je život pretvorilo u košmar.

„Zadržala sam hladnu glavu, rekla sam svojoj majci i sve zabeležila fotografijama. Prijavila sam zlostavljača“, ispričala je ona.

Da sve bude utoliko neverovatnije, svedoči i reakcija policije koja je bila supotna onoj kojoj se nadala, a nije se libila ni da kritikuje rad ambasade svoje države u Dohi. Došla je u policijsku stanicu i shvatila da nije ona koja tuži, već da je postala optužena. Kao u kafkijanskom scenariju žrtva je odjednom postala prestupnik.

Zlostavljač je rekao da mu je ona devojka i tako je napravio dodatni haos.

„Zahtevali su test nevinosti jer je u Kataru vanbračna veza kažnjiva sa sedam godina zatvora i sto udaraca bičem. Odjednom moja priča više nije bila bitna. Sve se temeljilo na optužbi za vanbračnu vezu, dok su ispod moje odeće bile modrice. Moj je advokat jedva progovorio i na kraju su morali da pregledaju moj telefon“, ispričala je Meksikanka koja se ipak uspela da se vrati u otadžbinu.

BONUS VIDEO Tadić o šali na svoj račun i novogodišnja poruka za čitaoce Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar