Adriana Vilagoš
Foto: Instagram screenshoot vilagos_adriana

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš proglašena je drugom najboljom mladom sportistkinjom Evrope.

Ona je svetska juniorska šampionka u bacanju koplja, a drugo mesto joj je pripalo u izboru evropskih Olimpijskih komiteta.

PROČITAJTE JOŠ:

Konkurencija su joj bili Skaj Braun (skejtbording), Adrijana Ćerezo Iglesias (tekvondo), Viktorija Listunova (sportska gimnastika) i David Popovići (plivanje).

Nagrada „Pjotr Nurovski“, koja se dodeljuje od 2010. godine otišla je u ruke plivač Popovići iz Rumunije.

„Velika mi je čast i ogromno zadovoljstvo što sam od strane svog nacionalnog olimpijskog komiteta kandidovana za ovu prestižnu nagradu. Zahvalna sam što imam priliku da stojim pred vama i da vam se obratim. Smatram da su svi finalisti napravili izuzetne rezultate i ja im iskreno čestitam na predanom radu. Dragi finalisti, što se mene tiče, bez obzira ko večeras osvoji prvo mesto, mi smo svi pobednici. Ja sam jedan od svojih snova već ostvarila, ali nastavljam da sanjam dalje i verujem da ću jednog dana osvojiti olimpijsku medalju. Zahvaljujem svima na podršci i želim svima mnogo sreće“, rekla je Vilagoš na ceremoniji u slovačkom gradu Samorinu.

Vilagoš je pre tri godine u konkurenciji starijih pionirki bacila najbolji rezultat u svetu (63,80 m), a ove godine njeno koplje teško 500 grama letelo je čak do 70,10 m, što je najbolji rezultat na svetu u konkurenciji mlađih juniorki, pa joj je taj rezultat doneo titulu balkanske šampionke.

Ona je sa 100 grama težim kopljem uspela da postigne rezultat od 60,44 m, što joj je omogućilo da postane vicešampionka Evrope za juniore, na ovogodišnjem takmičenju u Talinu.

Konačno, na ovogodišnjem prvenstvu sveta za takmičare do 20 godina, Adriana je uspela da baci koplje do udaljenosti od 61,46 m, čime je i ostvarila najbolji rezultat u svetu.

BONUS VIDEO: Svetski dan Ginisovih rekorda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)