Vrelo, rodno mesto fudbalskog asa Nemanje Matića (32), udaljeno je od Beograda tačno 68 kilometara novim autoputem "Miloš Veliki".

Dan pošto je iskusni vezni fudbaler Mančester junajteda iznenadio Srbiju odlukom da više ne igra za nacionalni tim, reporteri Nova.rs „zapucali“ su u selo Vrelo.

Sat vremena prijatne vožnje i bili smo na odredištu. U malom mestu prvi veći skup ljudi koje smo zatekli bio je na stadinu kluba „FK Vrelo sport“, čiji je vlasnik upravo Nemanja Matić.

Odmah preko puta nalazi se  i hram „Svetog oca Nikolaja“, čiju je izgradnju pomogao proslavljeni fudbaler.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Zatečeni smo, kao i svi u Srbiji. Nemanja je jedan od naših najboljih fudbalera. Srbija nema boljeg igrača na njegovoj poziciji. On je i jedan od najboljih fudbalera Mančester junajteda i sigurno da će to biti veliki gubitak za Srbiju ukoliko ne bude odigrao više nijedan meč. Ali, ne želimo previše da pričamo na tu temu i bavimo se šta je razlog. On se još nije zvanično oglasio, najbolje da on priča na tu temu“, rekli su nam njegovi drugari koje smo zatekli u kafiću na stadionu.

PROČITAJTE JOŠ

Jasno je da nisu želeli da zadiru u njegovu intimu, kao da su se obavezali na nekakav „zavet ćutanja“. Tako to rade drugari. Oni pravi, iskreni koji su s njim „terali“ loptu na startu karijere.

Kako nam sve to nije bilo dovoljno, rešili smo da prošetamo Vrelom i naišli ispred jedne prodavnice na dvojicu majstora i jednog penzionera, koji su spas od vrućine i 32 stepena Celzijusa, potražili u ledenom pivu.

Naravno, nisu imali pojma da je Matić rekao zbogom „orlovima“, pa od njih nismo mogli da dobijemo bilo kakav komentar na goruću temu, ali su bili otvoreni da prozbore po koju na račun Matićevih ljudskih kvaliteta.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Nemanja je najbolje što Vrelo ima. Zaista je tako. Novac i slava ga nisu promenili, ostao je onaj isti koji je ovde jurcao za loptom na početku fudbalske karijere. Pomogao je da se izgradi crkva, izgradio je terene, asfaltirao teren za mali fudbal, stvarno je čovek na mestu. I njegova porodica, otac, brat, ma, svi Matići su divni ljudi. Zaista ništa nismo čuli o tome da više neće igrati za Srbiju, ako je tako to je velika šteta. Ail, mora da su ga nešto iznervirali ovi iz Fudbalskog saveza, ne bi sigurno naš Nemanja tek tako doneo tešku odluku“, u šoku su meštani Vrela.

Prilikom povratka na fudbalski teren „FK Vrelo sport“ sasvim slučajno smo naleteli na oca Nemanje Matića – Dragana. Srdačno se pozdravio s reporterima Nova.rs, ali je to bilo sve od njega.

Matić senior imao je pune ruke posla oko organizacije „Sportskih igara mladih“ koje će, u subotu 29. avgusta, biti održane upravo u Vrelu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sve što nam je Dragan Matić poručio jeste da ni sam ne zna gde mu je naslednik, jer je zatrpan obavezama, a uskoro ga očekuje povratak u Englesku gde će Ole Gunar Solskjer u narednim danima obaviti prozivku fudbalera Mančester junajteda za predstojeću sezonu Premijer lige.

Nemanja Matić, bar na nekoliko dana uspeo je u fudbalskoj Srbiji da baci u senku Lionela Mesija i njegov odlazak iz Barselone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare