Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Sve je moglo da se nasluti još u martu 2019. godine kada su povrede i "povrede" zadesile petoricu igrača i zadale glavobolju tadašnjem selektoru Mladenu Krstajiću. Kraj Nemanje Matića u reprezentaciji Srbiji imao je svojevrsnu uvertiru.

Nemanja Matić, Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Ljubomir Fejsa i kapiten Aleksandar Kolarov pre godinu i po dana nisu bili spremni za put u Nemačku na prijateljsku utakmicu. Posle nje usledilo je i gostovanje Portugalu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde su se pojedini naknadno pridružili nacionalnom timu.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Krstajić se tada suočio sa velikim problemima – ko se i kako povredio, i „povredio“? Primicač, zadnja loža, prevelika potrošnja… Luka Milivojević nije ni bio na spisku, kao ni Marko Grujić.

Zvuči poznato?

Godinu i po dana kasnije Nemanja Matić je završio sa igranjem za Srbiju – stavio je tačku na reprezentativnu karijeru. Na najnovijem spisku selektora Ljubiše Tumbakovića, za start Lige nacije i mečeve sa Rusijom (u gostima 3. septembra) i Turskom (u Beogradu 6. septembra), nema Luke Milivojevića.

Dakle, neki potezi najavljeni su 18. martu 2019. godine, a Krstajić je prilikom obraćanja medijima ispričao o kakvim povredama se radi.

„Tadić ima problem s primicačem. Kostić je takođe imao problem sa zadnjom ložom i primicačem, sinoć je odigrao 86 minuta, na probleme su se žalili i Aleksandar Mitrović i Ljubomir Fejsa. Na četiri ili pet igrača već ne možemo da računamo protiv Nemačke. Kapiten Kolarov neće moći sigurno protiv Nemačke, a Nemanja Matić ni za Nemce ni za Portugal. Poslednju utakmicu je odigrao 80 minuta i nije spreman, nažalost, neće moći da nastupi“, rekao je Krstajić u martu 2019 i dodao:

„Fejsa je posle povrede odigrao 120 minuta. Problematično je stanje, on će nas sačekati u Lisabonu u četvrtak, i žali se na povredu zadnje lože i primicača. I Mitrović vuče povredu par nedelja“.

Luka Milivojević
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na istoj konferenciji za medije pričalo se, kratko, o Milivojević i Grujiću, koji su prethodno demantovali objašnjenje selektora zbog čega se nisu našli na spisku za Nemce i Portugalce.

„Danas smo se okupili da pričamo o Nemačkoj i Portugalu, a više nemam komentar na one koje nisu tu. Samo pričam o momcima koji su ovde“, diplomatski će Krstajić.

Kolarov, Kostić, Mitrović i Tadić naknadno su doputivali u Lisabon, dok je ostatak ekipe stigao iz Volfsburga. Kapiten Srbije, čija spremnost se ne dovodi u pitanje, i Kostić nisu uspeli da se oporave i nisu igrali protiv Portugala, kao ni Matić, pa je Krstajić naknadno bio pozvao Milana Gajića i Filipa Mladenovića.

Oporavljeni Tadić i Mitrović su se našli u startnih 11 u Lisabonu, ali…

PROČITAJTE JOŠ Kolarov napušta Romu: Sledeća stanica – Milano

Nemanja Matić završio je sa igranjem za Srbiju, a još u martu 2019. bilo je čudnih povreda
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Matić je 16. marta, uoči okupljanja, igrao za Mančester junajted protiv Vulverhemptona u FA kupu sve do 86. minuta. Zanimljivo, i 30. marta, samo pet dana posle meča Srbije u Lisabonu, našao se u startnoj postavi Mančester junajteda i odigrao je ceo meč sa Votfordom.

Još zanimljivije – Kostić je za Ajntraht bio asistent 17. marta u pobedi (1:0) protiv Nirnberga i igrao je do 86. minuta. Obe utakmice Srbije je preskočio i onda je poslednjeg dana marta bio dvostruki strelac za ekipu iz Frankfurta protiv Štutgarta 3:0. Ekspresno se oporavio i zaplesao na bundesligaškim terenima…

PROČITAJTE JOŠ

I Tadić je 17. marta, u porazu od AZ Alkmara (1:0) proveo na terenu svih 90 minuta. Po povratku sa reprezentativnih dužnosti golom je doprineo u trijumfu 3:1 nad PSV.

I Mitrović je pre reprezentativne pauze odigrao ceo meč za Fulam u porazu od Liverpula (1:2), dok ga nije bilo protiv Sitija posle Lisabona.

Igrali su klupske mečeve i Matić, i Kostić, i Mitrović, i Tadić, i pre i posle okupljanja reprezentacije. Za Nemačku su bili povređeni, druga dvojica su se oporavila za Portugal, Milivojević je bio „precrtan“.

Nešto je odavno trulo u fudbalskoj Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram