Foto: EPA-EFE/MARTIN ZIEMER

Strah od koronavirusa ne popušta u nemačkom rukometu. Nekolicina tamošnjih klubova zahteva od nacionalnog saveza da zatraži otkazivanje Svetskog kupa koji bi trebalo da se održi početkom sledeće godne u Egiptu.

„Čak 32 rukometne selekcije iz celog sveta srešće se u Egiptu, a neke od njih doći će iz kriznih područja. Egipat takođe nema baš reputaciju sa najvišim higijenskim uslovima na svetu. Ovaj Svetski kup ne sme da se održi“, decidan je šef savetodavnog odbora Flensburga, Boj Mesenburg.

On je dobio podršku i od velikih rivala iz Kila.

PROČITAJTE JOŠ

„Ako bih mogao da odlučim da li da otkažem Svetsko prvenstvo, rekao bih: Da! Ništa nemam protiv Egipta, ali igrači bi verovatno morali da budu u karantinu 14 dana posle, što nema smisla“, nešto blaži je u izjavi za „Sport bild“ šef nadzornog odbora Kila, Mark Vajnstok.

Potperdsednik Rukometne fedarcije Nemačke (DHB) Bob Haning kaže da je „zatečen i zaprepašćen“ ovim razmišljanjima.

„U kontekstu međunarodnog razumevanja, žalosno je da nešto tako i pomislim. Ako im je svetska asocijacija dodelila Svetski kup, a Egipat obeća da će stvoriti uslove, onda ne vidim razloga za odlaganje. Ne znam sa kojom arogancijom pristupamo temama. To smatram neprimerenim i distanciram se od svega toga“, izjavio je za „Sport 1“ Haning.

Predsednik DHB Andreas Mihelman takođe je stavio do znanja da je protiv razmišljanja klubova.

„Sav nemački rukomet imaće koristi od Svetskog kupa u januaru. Prenosi ARD i ZDF omogućavaju nacionalnom timu da igra u premijerno vreme i tako dosegne gledanost od deset miliona. Naše učešće važno je za nacionalno i međunarodno pozicioniranje našeg rukometa i zato moramo da odlučimo zajedno“, kaže Mihelman.

PROČITAJTE JOŠ

U NemačKoj se otvorila dilema da li domaća sezona treba da počne počne na vreme. Prvo će, u borbi za Superkup, 26. septembra, igrati Kil i Flensburg, bez prisustva gledalaca, dok je prvo kolo zakazano za 1. oktobar.

„Formula 1 je krenula, Bundesliga se odavno igra, pa se onda pitam zašto ne bi trebalo da igramo i rukomet“, dodao je Haning.

I šef Bundeslige Uve Švenker žestoko je protiv otkazivanja Svetskog kupa i odlaganja početka sezone Bundeslige.

„Početak Lige 1. oktobra ostaje čvrsto u našem fokusu. Svi smo na istom brodu. Do sada su sve odluke donete s velikom solidarnošću. Ove zajedničke odluke i dalje imaju neograničenu važnost“, jasan je Švenker.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar