Foto: EPA-EFE/Henning Bagger

Novi selektor rukometaša Srbije Toni Đerona je naveo da je neophodno da sve selekcije igraju na isti način.

Katalonac je govorio za specijalizovani portal Balkan-handball, nekoliko dana po imenovanju na poziciju prvog trenera muške seniorske ekipe Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Za mene je osnova da sve selekcije igraju isto. Ako seniori igraju na jedan način, a juniori na drugi, to je gubljenje vremena po mom mišljenju. Ako junior nauči da igra na jedan način, onda će mu biti mnogo teže da se navikne na zahteve u seniorskom timu“, naveo je Đerona.

On je istakao da je zato važno da svi rade u istom pravcu.

„Velika većina mladih reprezentativaca igra u domaćim klubovima. Zato je važno da radimo i sarađujemo svi zajedno. Ne dolazim da kažem ‘vi morate da igrate na taj način’, već da diskutujemo, pričamo, razmenjujemo znanja, otvoren sam da čujem sve dobre predloge, zašto ne i da naučim nešto od nekog domaćeg trenera. Osnova je da razmenjujemo znanje i da guramo u istom pravcu. To je nešto što španski treneri rade konstantno“.

Šef stručnog štaba Srbije je govorio i o selekciji ekipe.

„U reprezentaciji moramo da izaberemo najboljeg igrača, bez obzira na godine, koji će ispuniti ciljeve koje imamo. Vrata su otvorena za sve, i za momke koji nisu igrali u prethodnom periodu, da se vrate u nacionalni tim. Tim je važniji od bilo kog igrača ili trenera. Moramo svi zajedno da pomognemo timu da ostvari ciljeve“, rekao je Đerona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram