Treneri i igrači Partizana napustili Banjicu zbog uprave

Podeli:
Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Vaterpolo klub Partizan se i dalje nalazi u teškoj situaciji, zbog čega su se saopštenjem oglasili treneri i prvotimci.

Najava da će se tenzije smiriti bio je dolazak Igora Milanovića na poziciju šefa stručnog štaba.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, treneri i igrači su naveli, oni ne žele da sarađuju sa rukovodstvom kluba, Mirkom Bradajićem, predsednikom Upravnog odbora i Tatijanom Rakas, direktorkom kluba.

„Nakon sve intenzivnije priče o dešavanjima u Vaterpolo klubu Partizan i promenama koje su neophodne kako bi se sprečilo njegovo dalje propadanje Udruženje trenera i igrača VK Partizan i kompletan prvi tim i dalje jednoglasno daje punu podršku inicijativi da se klub uvede u legalne tokove i da se naprave rezovi koji će vratiti Partizan tamo gde mu je i mesto. Želimo još jednom jasno da se ogradimo od sadašnje nazovi uprave kluba“, navodi se.

Pročitajte još: JSD Partizan: Legende neće nemo da posmatraju urušavanje

Kako se ističe, posle prvog pisma u kom je data podrška inicijativi za promene u klubu, nastavilo se sa još većom opstrukcijom u procesu rada trenera.

„Usledio je još veći pritisak i neshvatljivi potezi onih koji vode klub – pravili su se spiskovi podobnih i nepodobnih trenera koji mogu da uđu na bazen. U skladu s tim, treneri i prvi tim će nastaviti sa radom i treninzima na bazenima Sportskog centra „Košutnjak“, jer ne želimo da imamo nikakav kontakt sa ljudima koji sada vode klub, ali želeći da promene dočekamo, ipak, koliko toliko spremni za nove sportske izazove“.

Pročitajte još: Filipović: Ne predajemo se, Partizan ne sme da potone

U saopštenju se dodaje da je sve manje dece koja žele da treniraju na Banjici.

„I to mora da se promeni. U kontaktu smo sa roditeljima, koji još uvek sa punim razumevanjem čekaju rasplet i promene koje bi omogućile njihovoj deci da se vrate na Banjicu, ali i svim ostalim dečacima da dođu i uče prve vaterpolo korake baš kod nas, tamo gde treba, u najtrofejnijem klubu. Želimo da Partizan bude konkurentan, da se na svi nivoima takmiči, da bazen ponovo bude pun. Sigurni smo da je sve to moguće samo i jedino uz promenu onih koji vode klub u propast. Potezi koje sada povlače predstavljaju pokušaj obmane javnosti da oni nešto menjaju. Ono što jedino treba i zarad opstanka kluba mora da se menja, jeste nelegalna uprava i to je ono čemu dajemo punu podršku“, navodi se.

Pročitajte još: Partizan – urušavanje šampiona i igrači kao jedini spas

Saopštenje su potpisali treneri Marko Bašić, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Aleksandar Nikolić, Safet Hodžić, Siniša Budrak, Nenad Ilić, Nebojša Davidović, Dušan Gajić, Mirko Petrović, Matija Ćulafić i Teodor Bradajić i igrači prvog tima Milutin Belopavlović, Mihajlo Andrin, Milan Bulajić, Andrej Barać, Aleksa Nešić, Aleksandar Timotijević, Branko Kujović, Arsenije Mitrović, Marko Banović, Petar Jakšić, Andreja Sofranac, Luka Sofranac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar