Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Rukometašice Srbije izgubile su od Islanda u Hafnarfjorduru sa 21:23, u utakmici drugog kola grupe šest u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Jovana Stoiljković rekla je da je ekipa mnogo grešila u porazu od Islanda i da će joj trebati vremena za uigravanje, ali da se nada pozitivnijim rezultatima u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Nismo ostvarile ono po šta smo došle ovde. Pravile smo početničke greške i u napadu i u odbrani, promašili neke zicere u važnim trenucima i to nas je koštalo dva boda. Nadam se da ćemo to popraviti, imamo mnogo toga da ispravimo“, rekla je Stoiljković, preneo je Rukometni savez.

PROČITAJTE JOŠ

Ona naglašava da je vreme bitan faktor.

„Trebaće nam mnogo vremena da se uigramo, ali idemo korak po korak, očekuju nas utakmice u martu i aprilu i nadam se da će tada rezultat biti pozitivniji“, navela je Stoiljković.

Selektor Uroš Bregar rekao je da se ekipa nije držala sistema koji joj je do sada donosio rezultat.

„Imali smo velike greške i probleme u napadu. U prvom poluvremenu nismo bili na nivou i zaostajali smo za Islandom. U drugom delu utakmice imali smo dobar period, od 10:8 došli smo na 14:14. Nismo se držali sistema koji nam je do sad donosio rezultat i izgubili smo od Islanda“, naveo je on.

On je istakao da je pred ekipom bitan period.

„Sada nas čeka Svetsko prvenstvo, a u martu i u maju slede veoma bitne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Turske i Islanda, moramo tu da tražimo šansu da ostvarimo dobar rezultat i da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo“, dodao je selektor.

Srbija će u trećem kolu, 2. marta dočekati Švedsku, a Island će igrati na gostujućem terenu protiv Turske.

BONUS VIDEO Tucak: Sve o prijateljstvu sa Dejanom Savićem, zvižduci i aplauzi Hrvatima u Beogradu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar