Nemanja Matić je tema svih tema u srpskom fudbalu, posle šokantne odluke da stavi tačku na reprezentativnu karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

To što je as Mančester junajteda odlučio u 32. godini da kaže zbogom reprezentaciji bilo je više nego dovoljan povod da se Nova.rs zaputi u njegovo rodno Vrelo, i potraži odgovor šta ga je nateralo da donese tako krupnu i delikatnu odluku, koja je rastužila fudbalsku Srbiju.

Oko sat vremena vožnje bilo je potrebno da stignemo do Matićeve rodne kuće u Vrelu, koje je šest kilometara udaljeno od Uba.

Nije nam bilo teško da pronađemo pomenuti objekat, s obzirom na to da svi u selu znaju gde je dom porodice Matić. Čim smo ušli u Vrelo, uputili su nas na žutu kuću.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Idete glavnim putem još 150 metara, prva krivina levo i s desne strane je žuta kuća. To je kuća Nemanje Matića. Videćete veliko dvorište, golove za fudbal i nekoliko automobila, vespu…“, rekli su nam ljubazni meštani.

I stigli smo. Ali nam se nije dalo da poentiramo. Nemanja i njegova porodica, koji drugi deo odmora provode u domovini, nisu bili kod kuće, s obzirom na brojne obaveze, a glavna od svih je kumstvo koje ovog vikenda očekuje Matića.

Sunce, golovi, lopte, mir i tišina. Od Matića ni traga ni glasa. Kao da je predosetio da ćemo mu krenuti u susret, pa je pobegao ranom zorom u nepoznatom pravcu.

PROČITAJTE JOŠ Misterija u priči o “Banetovoj traci”, Matiću i Milivojeviću

Kako je otkriveno reporterima Nova.rs, sada već bivši reprezentativac Srbije, koji je navodno rekao zbogom reprezentaciji Srbije zbog lošeg tretmana FSS prema iskusnijim igračima, kumovao je na svadbi jednom drugaru, a sada će mu za vikend krstiti dete.

„Tokom odmora stalno je na relaciji Vrelo-Ub-Beograd, niko ne može da ga uhvati ni za glavu ni za rep. Pun je obaveza“, rekli su nam u Vrelu.

I zaista je prava šteta što je jedan takav fudbaler rešio da se oprosti od reprezentacije Srbije.

Šta god da je razlog, sigurno da je ovakav scenario, najgori po fudbalsku reprezentaciju Srbije, mogao i morao da se izbegne po svaku cenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare